Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja za pjesmu Evrovizije u Malmeu bio je predstavnik Švicarske. Sa pjesmom “The Code” Nemo je u napetom finalu pobijedio sa 591 bodom, nadmašivši Baby Lasagna, koja je do tada bila na vrhu kladioničarskih lista, sa 547 bodova.

Ko je Nemo iz Švajcarske na Evroviziji 2024? Nemo Mettler, profesionalno poznat kao Nemo, je švicarski reper i multiinstrumentalista koji svira violinu, klavir i bubnjeve. Rođen u Bielu i sa samo 24 godine, on je jedan od najmlađih takmičara na takmičenju. Efektni kostimi i predstave Nemo se obično deklarira kao nebinarna osoba, ali njegov nastup je efektan, a kostimi su identični.

Njegov outfit sastojao se od suknje iznad koljena, bijelih jednodijelnih čarapa, odgovarajućih patika sa narandžasto-bijelim detaljima, dok je nosio kratku narandžasto-bijelu bundu. Tokom nastupa, stajao je na krugu koji se vrti i slušao svoj glas dok je pjevao tekst svoje pjesme “Šifra”.

Nemo Mettler je na Evrosongu izveo pesmu “The Code”, koja je delom inspirisana stvarnim životom. Nemo se deklarira kao nebinarna osoba, odnosno izjavljuje da nije ni muško ni žensko, već “oni/oni” ili “oni” uključuje stajanje u krug i demonstriranje svojih vokalnih sposobnosti. U pjesmi pod nazivom “Šifra”. “Kodeks govori o mom putovanju do spoznaje da nisam ni muško ni žensko. Pronalaženje sebe je bio dug i često težak proces za mene. Ali nema ništa važnije od slobode Nemo Say, shvaćam da sam ja.” nebinarna osoba.

Inače, prošlogodišnja pobjednica Lorraine je prije početka finala istakla da neće dodijeliti trofej ako pobijedi izraelska predstavnica, ali je ipak izašla na binu da čestita pobjedu Švajcarcu, koji je potom zapjevao. broj nagrade.

KAŽU DA NEMA BOLJEG DORUČKA OD OVOG: Čisti creva i topi kilograme kao od šale, a veoma je ZDRAV

Ovsena kaša se smatra jednim od najzdravijih doručka, a mnogi ljudi ne mogu zamisliti svoja jutra bez omiljene kašice. Osim za čišćenje crijeva, idealan je za mršavljenje i stoga je sastavni dio svake dijete.

Prvo, zobene pahuljice su bogate vlaknima, što vas duže drži sitim. Drugo, studija iz 2016. izvještava da vam doručak sa ugljikohidratima koji se sporo oslobađaju, kao što su zobene pahuljice ili žitarice od cjelovitih mekinja, tri sata prije vježbanja može pomoći da sagorite više masti. Konzumiranje ugljenih hidrata sa “sporim oslobađanjem” neće povećati nivo šećera u krvi kao što jedete rafinisane ugljene hidrate, kao što je beli hleb. Zauzvrat, nivoi insulina ne rastu tako visoko. Budući da inzulin igra ulogu u signaliziranju vašem tijelu da skladišti masnoće, snižavanje šećera u krvi može vam pomoći u sagorijevanju masti.

Recept

Ssatojci:

Ovsena kaša bez aditiva – čista zob
1 kašika kakaa
1 kašika sirovih lešnika
2 kašike suvog grožđa
1 tart jabuka (ili voće po izboru: banana, borovnica, brusnica)
1 kašika lanenog sjemena (mljevenog)
1 kašika chia sjemenki
vode
1 kašika meda
pripremiti:

Pomiješajte sve suhe sastojke u činiji – ovsenih pahuljica koliko je potrebno. Dodajte vrelu vodu i med, zatim jabuke i sve promešajte. Za 5 minuta možete ovako doručkovati do ručka.

Preporučujemo