Zlata je oduvijek važila za jednu od najljepših na estradi, a upravo ta ljepota možda je bila kobna za njen ljubavni život.

Zlata Petrović, poznata pjevačica koja danas ima 61 godinu, ima nesvakidašnju životnu priču koju vrijedi ispričati. Već se udavala tri puta prije nego što je navršila 18 godina, a sa 16 godina podvrgnula se živom pobačaju. Njezin je život toliko pun događaja da bi se lako mogao adaptirati u sapunicu.

U našem kućanstvu nikada nije nedostajalo sredstava, što zbog pjevanja moje majke, što zbog glazbenih sposobnosti očuha. Međutim, bilo je trenutaka kada bismo jednog dana imali vreću novca, a drugi dan ništa za jelo. Bila je to nesretna situacija koja se dogodila zbog ovisnosti moje majke o kockanju. Neki vjeruju da je vjerojatnije da će najinteligentniji ljudi imati poroke, a ja nalazim utjehu u toj ideji. Unatoč svojim manama, moja je majka bila izuzetna u svakom drugom aspektu svog života.

Zlata je izrazila fascinaciju transformacijom žene koju poznaje. Usporedila je to s gledanjem filma u kojem žena počne neuredna i prljava od rada u polju, ali se u roku od pola sata transformira u zadivljujuću ljepoticu. U prošlosti pjevači nisu imali pristup modernoj tehnologiji poput mikrofona i pojačala, pa su se morali penjati na stolove kako bi nastupili. Svi ovi čimbenici pridonijeli su transformaciji žene, no Zlata je primijetila da je imala sklonost i prema porocima.

Kad je ušla u tinejdžerske godine, njezin se život značajno promijenio i doživjela je brzi rast. Roditelji su je uvjeravali i pritiskali da se uda za čovjeka kojeg nije voljela kada je imala samo 14 godina. Sa samo 16 godina počela je pjevati po barovima i shvatila da je to njezin pravi poziv. No, otkrila je i da je u tom trenutku bila trudna te je donijela tešku odluku da pobaci.

U četvrtom mjesecu trudnoće trbuh mi je već počeo oticati. Nakon dugog nagovaranja uspjela sam uvjeriti svoju majku da mi dopusti pobačaj. Nažalost, to je ostao moj najveći grijeh, koji nosim sa sobom dugi niz godina. Međutim, moji napori da se podvrgnem postupku kiretaže bili su osujećeni jer se dijete već razvilo i bilo živo u mojoj utrobi.

Pronaći liječnika u Ljigu koji je spreman obaviti zahvat bez straha od zakonske odmazde pokazao se kao pravi izazov. Čin prekida trudnoće bio je protiv zakona, a imala sam sreću da sam čak našla jednog liječnika koji je to pristao učiniti. U to vrijeme nisam bila zabrinuta zbog mogućih osjećaja žaljenja.

Moja jedina briga bila je osloboditi se tereta nošenja djeteta. Zahvat je izveden bolnom kiretažom, no olakšanje je bilo trenutno. Napustila sam stol te večeri ushićen. Otputovala sam s majkom u Beograd, a potom istog dana u Milore na nastup”, prisjetila se pjevačica.

Nakon što je okončala brak sa suprugom, brzo se zaljubila u drugog glazbenika, što je dovelo do brzog braka koji je bio jednako prolazan. Vrijedi napomenuti da je do svoje 18. godine već bila ušla u treći brak.

Zlata Petrović bila je udata za pjevača Hasana Dudića kao svog trećeg supruga, a njihova ljubav je trajala niz godina. U braku su dobili sina Mikija. Ipak, na kraju je njihova veza završila razvodom.

Zlata je više godina bila u ljubavnoj vezi sa Sašom Popovićem, ali su se njih dvoje na kraju razišli. Prema riječima pjevačice, veza je prekinuta zbog Popovićeve nepravovremene prosidbe.

Svoje veselje s tri godine mlađim voditeljem Zoranom Pejićem Pejom Zlata je otkrila prateći vezu s prijašnjim. Zajedno su na svijet dočekali sina kojem su dali ime Jovan.

Nakon razvoda od Peje, pjevačica je ponovno odustala od braka. Međutim, stekla je reputaciju romantične veze s mnoštvom oženjenih muškaraca, što nije skrivala. U jednom je trenutku izrazila zadovoljstvo što nijedna od tih afera nikada nije rezultirala raspadom braka.

Preporučujemo