RADOŠ BAJIĆ OTVORIO DUŠU: Detinjstvo mi je obeležila SMRT SESTRE, mladost nastupi po svadbama, a karijeru priča o Radašinu!

0

Radoš Bajić je jedan od velikana srpskog glumišta iza kojeg stoje decenije uspješne karijere a pojavljivao se u velikomn broju filmova i serija. On je za Kurir dao opširan intervju u kojem je progovorio o svom djetinjstvu i privatnom životu ali i onom profesionalnom.

Radoš koji iza sebe ima preko 100 glavnih i velikih uloga svojim najvećim ponosom i uspjehom smatra svoju porodicu, suprugu Milenu koja mu je podarila kćerku Jelenu i sina Nedeljka a danas su ponosni djed i baka četvero unučadi.  Iako ima bogat glumački opus publika ga najviše pamti po ulozi Radašina u seriji Selo gori a baba se češlja.

Radoš je rođen 1953. godine u selu Medveđi koje se nalazi pored Trstenika. Bio je jedino muško dijete u kući Bajića a otac mu se zvao Miloš a majka Vera. Imao je stariju sestricu koja je preminula kada je imala samo 13 godina i ta ga je tragedija obilježila za cijeli život.  Sa svojom pokojnom sestrom Radmilom je po prvi put stao pred objektiv i tako je nastala njihova jedina zajednička slika prije njene smrti.

Nakon toga roditelji kojima je ostao jedino dijete su bdjeli nad njim a njegovo djetinjstvo se nije mnogo razlikovalo od onog koje su imala i ostala djeca u selu. Iako je bila oskudica  i siromaštvo, ljubavi i topline nikada nije nedostajalo a vaspitavan je da nikada nikome ne čini zlo i da nikoga ne mrzi. Tada su mu usađene neke tradicionalne hrišćanske vrijednosti po kojima živi i danas a u svemu je najvažnija porodica koju čuva i njeguje.

Preporučujemo