Problemi u braku zakucali i na njihova vrata, svađe su svakodnevnica: Ovo je Maja, fatalna supruga Emira Kusturice! (FOTO)

0

Emir Kusturica je jedna prilično kontroverzna ličnost i veliki umjetnik a u regiji ga doživljavaju na različite načine. One je ikao je musliman po porijeklu odlučio u burnim devedesetim da se izjasdni kao srbin što je u njegovoj rodnoj Bosni i Hercegovini od njega napravilo personu non grata a on se na to puno ne obazire i svojim izjavama često šokira javnost i jasno je da je otišao u svojim uvjerenjima u sasvim drugu stranu.

Kada je u pitanju njegov privatni život već skoro četiri decenije je u braku sa svojom suprugom Majom i par ima dvoje djece sina Stribora i kćerku Dunju. Maja se skoro nikako ne pojavljuje u javnosti i malo ko zna kako ona izgleda ali je Emir više puta istakao kako je ona stub njihove porodice.

Ona je sa Kusturicom bila i prije nego je postao poznat i uplovio u filmski svijet ali ga je podržala i kada je odlučio da promijeni vjeru i uvijek je uz njega. Jednom prilikom je i sam Emir rekao kako je njihova ljubav i danas jaka kao i u početku kada su bili jako mladi ali i da su tokom godina trzavice između njih sve češće. Rekao je i kako i dalje imaju potrebu da budu zajedno duži period ali pošto on stalno ima neke projekte  to i nije čest slučaj.

U njihovom braku i porodici ne postoje nikakva pravila i možda je to baš i ključ uspjeha njihove veze. Kusturica je rekao i da je primjetio da je kako stari postao osjećajniji i da mu sve češće i oči zasuze. On je dodao i da čovjek kada sazri može da bude i romantičan i nježan ali i grub mada njegova supruga više voli kada je ono prvo ali i da su to sve elementi eksplozije i  implozije.