Tokom jučerašnjeg dana objavljene su tužne informacije o tome da je preminuo otac poznate TV voditeljice Marije Veljković, koja je svoju slavu pronašla vođenjem dobro poznate televizijske emisije “Slagalica”. Njen otac bio joj je velika podrška tokom čitavog života a tužnu vijest potvrdila je i sama voditeljica na svojim društvenim mrežama, gdje je objavila fotografiju na kojoj se nalaze njih dvoje.

Marija je dobro poznata ličnost koja se već dugo vremena pojavljuje na našim malim TV ekranima, do sada imali priliku da je vidimo u nekoliko televizijskih programa a najveću slavu stekla je vodstvom TV kviza Slagalica. Na socijalnim mrežama objavila je crno bijelu fotografiju iz svog djetinjstva, tada je imala svega dvije godine i njen otac ju je nosio na ramenima prilikom fotografisanja.

U opisu je napisala oproštajnu poruku koja je rastužila veliki broj njenih pratitelja na socijalnim mrežama. “Volim te. Odmori se. I zagrli mi I i reci da mi nedostaje svakoga dana. Tvoja Marče” – glasio je opis u nastavku fotografije. Marija je svojevremeno pričala o svom ocu i tada je istakla da joj je on velika podrška u životu, uvijek je podržavao njene ideje i gurao je naprijed krož život uzdignute glave. Mirko Veljković, njen otac, važio je za uglednog ortopeda i ljekara koji je bio izuzetno cijenjen kako u društvu tako i u krugovima medicine.

U nastavku objave možemo pronaći mnogobrojne poruke podrške i izjave saučešća, Marija trenutno broji skoro 60 hiljada pratitelja i svojim pojavljivanjem u televizijskim emisijama veoma brzo je postala miljenica domaće javnosti. Njene kolege i prijatelji uvijek su imali samo riječi hvale za nju i ona važi za jednu od najkvalitetnijih TV voditeljica sa našeg regiona, koncizna i samouvjerene, baš kao što je bio i njen otac. “Moje saučešće tebi i tvojoj mami. Divan otac, suprug, deka, komšija, a pre svega bio je odličan doktor. Neka ga anđeli čuvao” – glasio je jedan od komentara.