Predstavljao je JUGU na Evroviziji, predviđali su mu blistavu karijeru, a danas je SOCIJALNI slučaj! (FOTO)

0

Bliži nam se izbor Pjesme Evrovizije koji se ove godine održava u Torinu i kao što je poznato veliku medjsku pometnju je izazvala predstavnica Srbije Konstrakta sa svojom pjesmom In corpore de sano.

Mi se danas u ovom tekstu prisjećamo jednog predstavnika bivše države koji je ostvario jako dobar plasman na ovom takmičenju a radi se o Danijelu Popoviću koji je tada izvodio pjesmu Džuli koja je zauzela četvrto mjesto i postala je mehahit koji se i danas može čuti na radio stanicama. Danijel je nakon toga postao popuaran i van granica Juogslavije zato šo je bio jako zgodan i lijep i mnogo djevojaka je uzdisalo za njim.

Međutim koliko god bio poznat u njegovoj karijeri su se samo nizali skandali i jako brzo je pao u zaborav. Danijel je na početku svoje muzičke karijere bio član jednog benda a pošto sa njima nije imao potpisan ugovor nije dobijao novac od nastupa. Nakon nekoliko promijenjenih bendova postao je član Srebrnih krila koji su u to vrijeme bili jedan od popularnijih pop bendova u Jugoslaviji ali je odmah na startu doživio veliko razočarenje.

Naime grupa je imala zakazan termin u kojem su trebali predstaviti nove članove ali se niko sem Danijela nije pojavio i TV ekipa koja je trebala raditi prilog je bila ogorčena. Danijel je tada odlučio da će napuastiti bend i počeo je solističku karijeru. Na izboru za predstavnika na pjesmi Evrovizije se desio veliki skandal jer je jedna grupa tada uticajih ljudi smatrala da Jugoslaviju na takmičenju treba predstavljati Leba Brena a ne on. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo