Lepa glumica NAJVRELIJU scenu jugoslovenskog filma snimala NEVINA: Ovu tajnu retko ko zna! (FOTO)

0

U bivšoj državi se jako puno pažnje posvećivalo sportu i umjetnosti i veliki novac je ulagan u njihov razvoj za razliku od danas. Kao rezultat toga smo imali jako veliki broj kvalitetnih filmova i serija ali i talentovanih glumaca koji su obilježili čitav jedan period a među njima je i Neda Arnerić koja je bila jedna od prvih koja se obnažila na filmskom platnu i neke od tih scena su postale kultne.

Neda je smatrana jednom od najljepših i najzgodnijih glumica u Jugosalaviji i mnogi su je obožavali a veliki broj muškaraca je bio potajno zaljubljen u nju. Zbog erotskih scena koje je snimala mnogi su o njoj imali i pomalo pogrdno mišljenje a malo je poznato da je većinu njih snimila kada je bila djevica.

Jedna od najeksplicitnijih scena nastala u našem području je ona iz filma Haloa – praznik kurvi koji je režirao Lordan Zafranović a Neda je u njemu igrala ulogu Majre i za ovu ulogu je dobila i Zlatnu arenu na festivalu u Puli. Radnja filma prati jedan par iz Njemačke koji stiže u Hrvatsku na odmor a Majra koja je porijekom iz Zagreba se upušta u ljubavnu vezu sa sinom vlasnika kuće na ostrvu Hvaru u kojoj su odsjeli.

Sina j glumio Ranko Zidarić a scena vođenja ljubavi koju su njih dvoje snimili se i danas smatra najeksplicitnijom u jugoslovenskoj kinematografiji. Međutim mnogima je puno poznatija scena iz kultnog filma Ko to tamo peva gdje Neda vodi ljubav sa Slavkom Šimcem u šumi dok ih ostali putnici iz autobusa posmatraju. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo