PRAVITE LI OVU GREŠKU KAD PUNITE TELEFON? Ako ovo radite bukvalno mu skraćujete život!

0

Moderna tehnologija koju danas imamo na raspolaganju je uveliko promijenila naš način života i iako ima jako puno prednosti na neki način smo svi postali ovisni o internetu i mobitelima pa skoro da nema osobe koja ga ne posjeduje pa čak i kada je riječ o maloj djeci.

Upotreba mobitela je postala naša svakodnevica a veliki broj ljudi ga koristi i preko svake mjere a samim time se pojavljuju i oštećenja i kvarovi pa je vrlo važno znati kako ga pravilno održavati da bi imao što duži vijek trajanja. Vjerovali ili ne jedna od jako bitnih stvari je pravilno punjenje baterije i postoji nekoliko stvari koje morate izbjegavati.

Mi ćemo vam ovdje navesti samo nekoliko grešaka koje većina nas pravi pri korištenju i punjenju mobitela pa ako ste i vi u ovoj grupi potrudite se da prestanete da ih pravite. Ako ostavljate punjač u utičnici i kada ne punite vaš mobitel dobićete i veći račun za struju  a može doći i do opasnih situacija jer transforamtor stalno oslobađa toplotu koja može izazvati i požar.

Dosta korisnika pušta da se njihov uređaj isprazni do kraja i tek onda ga stavljaju na punjenje a time sigurno uništavate svoj uređaj. S druge strane nemojte nikada ni puniti bateriju do 100 posto i ne ostavljajte mobitel priključen na punjač duže nego što je potrebno. Mnogi korisnici su toliko ovisni o svojim mobitelima da ga koriste i kada je na punjenju što nikako nije dobro jer tada dolazi do velikog opterećenja baterije. Ako baš morate nešto uraditi na svom mobitelu radije ga isključite sa punjenja a kada završite ponovo priključite.

Preporučujemo