Postoji mnogo raznih vjerovanja širom svijeta koja od davnina ljude pokušavaju uputiti da bolje žive svoj život od religija pa nadalje. Neka od tih uvjerenja možda djeluju zastarjelo danas, ali dosta ljudi ih se i dalje drži pa ćemo danas da se osvrnemo na feng shui odnosno uvjerenje da raspored stvari u kući ima uticaj na vašu sreću i energiju.

Prema ovom starom istočnom uvjerenju, nered i prljavština ne smiju biti u vašoj kući. Naravno, to vam sigurno i zdrav razum govori radi sprječavanja bolesti i neugodnih mirisa, ali feng shui nalaže da nered sprječava otplaćivanje dugova, a prljava rerna i frižider dovode druge finansijske probleme. Od svih kućnih biljaka koje se danas drže u stanovima i kućama, kaktus je zauzeo vodeće mjesto jer ga nije teško održavati i izgleda zanimljivo, ali feng shui eksperti tvrde da u kući jedina biljka s trnjem može biti ruža, a da kaktus donosi nesreću.

Suho cvijeće je također problem, naročito ako je uvelo i niste ga još sklonili. Prema feng shuiu, ne smijete držati ništa slomljeno u stanju a naročito ne satove jer oni dovode loše događaje u budućnosti i samim tim ne trebaju da budu dio vašeg doma, nego trebate kupiti novi.

Vjeruje se i da su stolice koje se ljuljaju problem zato što su otvoren poziv zlim duhovima da vam se pridruže u kući, dok stari kalendari dovode raznorazne nesreće u vašem životu i trebate ih što prije zamjeniti novim kalendarom kako bi vaša budućnost bila bistrija i kako biste nastavili dalje.

 

 

Preporučujemo