Njega naše kože je jako bitna posebno kada uđemo u zrelije godine. Iako na tržištu postoji jako veliki broj preparata za kojeproizvođači garantuju da brišu bore kao rukom odnesene svaka žena koja ih je probala se mogla uvjeriti da to baš i nije istina a mnogo novaca su dale za njih.

Posatoji izreka da su sva riješenja i dostignuća u stvari jednostavna  a mi vam danas donosimo recept kao da same napravite učinkovitu kremu za lice od samo tri sastojka koji su jeftini a koja će učiniti da izgledate puno mlađe od svojih prijateljica iz generacije. Da biste svojoj koži vratili mladolikost potrebno je da svake noći prije spavanja dobro umasirate u lice kremu koju ćete napraviti na sljedeći način:

Potrebna vam je jedna kašika pravog domaćeg meda, jedna kašika vazelina, jedna kašika ricinusovog ulja i dvije do tri kapi joda. Sve sastojke stavite u staklenu posudu koja ima poklopac i dobro ih promiješajte drvenom kašikom. Kremu držite u frižideru i nakon mjesec dana je poželjno napraviti novu količinu a ako vam je prethodne preostalo najbolje je da je bacite.

Vazelin je krema koja se može kupiti u svakoj apoteci i koja je jeftina a ima jako puno primjena. Ako imate neposlušne obrve koje stalno izgledaju raščupane na njih nanesite četkicom malo vazelina i počešljajte ih zatim četkicom za obrve i bićete oduševljeni rezultatom. Ukoliko niste zadovoljne dužinom svojih trepavica i tu j vazelin spasonosno riješenje. Pomoću četkice od stare maskare svaku noć na trepuše nanesite malo vazelina i za kratko vrijeme ćete vidjeti promjene. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo