NEMA SVETLA, NEMA TUNELA, OVAKO IZGLEDA KLINIČKA SMRT: Šok ispovest slavnog glumca: – “Umro sam oko 5 ujutru…”

0

Često se prisjetimo glumačke elite južnoslavenskih država koja se baš istakla tokom postojanja bivše Jugoslavije kada se puno više cijenila umjetnost kao i kultura i zabava, te se dosta novca ulagalo u razvoj ovih važnih djelatnosti. Glumci bivše Jugoslavije su bili vrhunski talenti i vanserijski profesionalci od kojih mnogi i danas rade.

Jedan od slovenačkih velikana je svakako legendarni Radko Polič kojega mnogi zovu Rac. Polič je glumio u mnoštvu velikih filmskih i serijaliziranih ostvarenja, ali se najviše proslavio u kultnom filmu “Balkan Express”. Danas je već u dubljoj starosti i zdravlje mu je poprilično kritično te je podijelio neka svoja iskustva sa smrću. Naime, Radko je doživio kliničku smrt više puta i uvijek su ga dosad uspjeli spasiti. Otkrio je da se apsolutno niša ne dešava kada umremo, ali je podijelio i iskustvo reanimacije i otkrio da nije baš prijatno. Pored toga je otkrio neke detalje iz svog života.

Tokom 1990-ih su pokušali da izvrše atentat nad njim, a pričao je i kako se potukao s kolegom i prijateljem Batom Živojinovićem jer je ovaj podržavao Slobodana Miloševića. Pored toga je otkrio da je živio nezdravo i pušio po četiri ili pet pakala cigareta dnevno i sad se pati sa zdravljem.

Po cijeli dan prima lijekove i mora biti spojen na oksigen, što mu ograničava projekte u kojima može glumiti. I dalje je jako ogorčen zbog ratova koji su razorili Jugoslaviju i doveli do mnogobrojnih smrti južnoslavenskih naroda. Ako želite saznati još o ovom izvanrednom slovenačkom glumcu, kliknite ovdje. .

 

Preporučujemo