Muzička industrija se konstantno mijenja i uvijek se radi o iskorištavanju mladih talenata zbog njihove muzike i imidža. Na našim prostorima je ta industrija danas sve jača, a nekada je bilo mjesta i za alternativniju muziku, dok danas skoro isključivo vladaju narodnjaci. Međutim, od domaćih zvijezda, mnoge starije su još uvijek aktivne.

 

To se definitivno može reći za Fahretu Jahić koja je po odlasku iz rodne Tuzle postala jugoslovenska muzička senzacija koju svi danas znamo kao Lepa Brena. Ova je pjevačica nizala hitove jedan za drugim i bila je želja svih muškaraca, ali je imala jedno vrijeme i snažnu konkurenciju. Ukoliko ste bili živi i svjesni tokom 1980-ih, sigurno se sjećate pjevačice Gordane Adamov koju su svi zvali Lepa Lana i za koju su smatrali da bi mogla nadjačati popularnost Lepe Brene. Naravno, to se nije desilo i Lana se povukla sa scene nakon mnogih problema u privatnom životu uzrokovanih slavom.

Otkrila je da njena namjera nikad nije bila da se takmiči sa Lepom Brenom i da bi joj bilo draže da ih gledaju kao dvije različite osobe i umjetnice jer smatra da ne treba i ne želi biti ničija kopija već unikat. Dobijala je mnoge prijetnje i izmišljale su se skandalozne priče o njoj.

Govorilo se da se razvodi i bježi sa djetetom, a ona tvrdi da je u sretnom braku već 46 godina i da su je sve ove laži dotukle jedan period. Na slici ispod možete vidjeti kako Lepa Lana danas izgleda i ona je otkrila da radi na novim pjesmama koje će izaći uskoro.

 

Preporučujemo