ZAVESE POŽUTE OD GREJANJA – OPERITE IH SA 2 JEFTINA SASTOJKA: Evo kako da im vratite belinu i sjaj SAMO JEDNIM PRANJEM! (SAVET)

0

Mnoge domaćice širom svijeta uvijek traže najnovije savjete kako da brže i efikasnije odrade kućanske poslove, a internet je danas jako koristan za te stvari. U ovom članku ćemo vam detaljno objasniti kako da očistitite bilo koju vrstu zavjesa i to na jako jednostavne načine sa samo dva obična sastojka.

Prvo, uvijek trebate istresti zavjesu po skidanju tako da sva prašina ispadne iz nje. Nakon toga je jako važno da ukoliko vam se zavjese žute od duhanskog dima, napunite lavor vodom, potopite takve zavjese i dodate šaku soli te ostavite da to sve tako odstoji nekih pola sata radi čišćenja. Zavjese od pamuka se mogu oprati ručno ali i u veš mašini na 30 stepeni. Vrijedi istaknuti da ukoliko imate bijele pamučne zavjese, možete ih staviti da se peru na čak i 40 stepeni u mašini. Ukoliko su vam zavjese od markizeta, poliestera ili mješavine ovo dvoje, onda isto na 30 stepeni sa što manje obrtaja.

Ukoliko imate zavjese od čipke, onda ih morate prati ručno bez cijeđenja rukama i gnječenja, a u vodu stavite tečni deterdžent. Kada je u pitanju centrifuga, to se ne preporučuje kad su zavjese u pitanju, osim ako imate i sušilicu da kasnije sušite zavjese.

Nikad ne smijete imati prepunu mašinu kada perete zavjese, jer ako bude prepun bubanj, neće biti te pegle koja će moći da vam pomogne kod gužvanja koje će ovo prouzrokovati kod zavjesa tokom pranja. Ukoliko želite još korisnih informacija koje će vam pomoći kod pranja zavjesa, čitajte dalje klikom ovdje. Šta vi mislite o ovome?

Preporučujemo