Današnja moda je po mnogima uniformisana i svi nose iste odjevne komade i vrlo rijetko neko svojim stajlingom iskače iz gomile. Kada se to desi kao što je slučaj sa momkom o kojem danas pišemo onda on vrlo brzo postane atrakcija a radi se o Petru Palčecu koji pohađa Grafičku srednju školu u Zagrebu i koji ima jedinstven i osebujan stil.

Njegov izgled je privukao pažnju fotografa Gorana Čižmešije koji ga je snimio na ulici i njegove fotke objavio na fejsbuk stranici Style Seconds. Nije ni on sam slutio da će fotke jako brzo postati viralne i da će izazvati lavinu komenatara ali s e upravo to desilo. Petar je u vrlo kratkom roku postao poznat ne samo u svom gradu nego i šire a u intervjuu koji je dao za portal Srednja.hr je rekao kako on gaji stil koji ima elemente gotičkog ali je i pomiješan sa elementima fantazije.

Drugovi u školi mu kažu da im se njegov stil sviđa, barem većini ali ima i onih koji ga ogovaraju. Kada su u pitanju njegovi roditelji u početku im je trebalo malo vremena da se priviknu na njegov stil oblačenja ali je to trajalo kratko i danas uživa punu podršku svoje porodice. Petar smatra da ima jako malo ljudi koji imaju svoj jedinstven stil a razlog za to je konzervativna sredina u kojoj treba puno hrabrosti da bi bio drugačiji a takva je i Hrvatska ali i cijela regija.

Problem mu predstavlja i nabavka odjevnih predmeta a Petar kaže da se mnogi i boje da se oblače na svoj fazon poput njega jer se plaše napada na ulici. Ipak komentari ispod njegovih fotografija su uglavnom bili pozitivni. Ovo su samo neki od njih:”U moru kopija ovo je original! Bravo dečače!” “Znači, mladi gospodin ima više razumevanja mode, i više stila i kreativnosti od većine zrele gotik ekipe, i mislim da je to i njima jasno!” “Isuse koja ikona!” “Dragi Petre. Vidim te u Milanu ili u Njujorku kako radiš i rasteš. Budi i dalje svoj, samo ti je nebo granica”.

Preporučujemo