Nakon što je cela planeta pratila izvlačenje malenog Rajana u Maroku – SADA NOVA TRAGEDIJA! Dečak upao u bunar dubok 24 metara… VELIKA TUGA, CELI SVET JE OPET U SUZAMA…

0

Ni danas nemamo puno lijepih vijesti a u posljednje vrijeme se čini da sve one koje nam pristižu spadaju u crnu hroniku. Od kako je počela pandemija stalno čitamo i slušamo o bolesti i smrti ali nas najviše pogodi kada stradaju oni najneviniji a to su djeca.

Prije nepun mjesec dana cijeli svijet je pratio dramu koja se dešavala u Maroku kada je šestogodišnji dječak Rajan upao u bunar koji se nalazio u blizini njegove kuće i na dubini od 34 metra proveo pet dana. Spasioci su morali kopati paralelan tunel jer je prijetila opasnost od urušavanja a dječak je bio pri sebi i uspjeli su mu dostaviti masku sa kisikom i vodu i hranu.

Ipak do njega su spasioci došli prekasno jer je samo pola sata nakon što su ga izvadili iz bunara dječak preminuo. Slična drama i na žalost sa istim ishodom se desila u Avganistanu gdje je dječak po imenu Hajdar koji  je također imao šest godina upao u bunar i tamo je proveo tri dana. Kada su spasioci došli do njega on je već bio preminuo.

Sve se dešavalo u selu Šokak gdje je nesretni dječak u utorak upao u bunar koji je dubok 25 metara ali se on zaglavio na dubini od deset. Do četvrtka uveče je komunicirao sa spasiocima ali je onda prestao i pretpostavlja se da je tada izgubio svijest i vjerovatno ubrzo i umro. Potvrda o tome je stigla i od talibnaskih vlasti a savjetnik ministrasrtva unutrašnjih poslovca je napisao kako sa velikom tugom obavještava stanovništvo da  nas je mali Hajdar napustio zauvijek.

Preporučujemo