Nakon višemesečnog operativnog rada i prikupljanja dokaza, ubistvo Luke Bojovića juče je sprečeno hapšenjem kriminalne grupe na Vlačaru, u centru Beograda, saopšteno je za medije.

Kako su otkrili naši izvori, prema juče objavljenom nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu, pored Bojovića, na meti kriminalne grupe trebalo bi da se nađe i Radomir Boban Baković. Srbija je uhapsila petoricu osumnjičenih za više krivičnih dela, uključujući i slučaj teškog ubistva. oružje i kokain – Nikola P., Bogdan P., Filip K. i Saša K. terete se za krivično delo teško ubistvo (pripremna radnja) i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Iz Višeg tužilaštva u Beogradu saopšteno je da je kod njega uhapšeno i 74 grama kokaina i vaga za precizno merenje.

Kao što je već navedeno, postoji razlog za sumnju da su se ovi osumnjičeni pripremali za ubistvo kako bi pribavili ilegalno oružje za izvršenje krivičnih djela. MUP je saopštio i da je prilikom hapšenja pripadnika maskirane kriminalne grupe u Frazalu pronađen pištolj sa nabijenim metkom u cijevi i ispravan pištolj. Prema  neformalnim informacijama, operativni rad svih srpskih službi bezbednosti trajao je nekoliko meseci, tokom kojih su prikupljani podaci i dokazi o delovanju kriminalne grupe. – Prema dostupnim dokazima, članovi grupe osumnjičeni za najteža krivična dela su članovi ekipe Nikole Vušovića, begunca sa Vlačara, zvanog Džoni). Naš sagovornik je naveo da je za njim raspisana potjernica.

Jučerašnjim ranim jutarnjim satima počela su hapšenja osumnjičenih u centru Beograda. Zbog opsadnog stanja i jakog prisustva policije u Kruškoj ulici, područje je efektivno ograđeno. Svjedoci su rekli da su vidjeli muškarca sa lisicama kako ga specijalci ubacuju u policijsko vozilo. Istražni podaci pokazuju da se sumnjiči da je neko vrijeme posmatrao ulice, tražeći pogodno mjesto i vrijeme za fotografisanje.

– Uhapšeni je bio maskiran i naoružan pištoljem. Naš sagovornik dodaje da je zločin spriječen u posljednjem trenutku. Kako se ovo izdanje Curiela završava, pretrage su u toku na više lokacija.

Više tužilaštvo u Beogradu saopštilo je juče da, u koordinisanoj akciji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, nastavlja da intenzivira napore na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti slučaja i da će blagovremeno obavestiti javnost o situaciji. – Iz Tužilaštva je saopšteno da je svim osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati, za koje će vreme biti privedeni na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu. Sjednite u kafić pa idite na igralište Prema riječima svjedoka hapšenja na uglu Krunske i Ulice Koča kapetana, policajci su čovjeka opkolili i brzo mu stavili lisice.

– Nije bilo pucnjave, ali kada su ga stavili na pod, vidjeli smo oružje. Uhapšeni je prvo sjedio u kafiću u Krenskoj, potom je iznenada ustao, prešao ulicu i ušao u prolaz, a nekoliko minuta kasnije začuli smo zvuk policijskih sirena, rekao je očevidac i dodao da su vidjeli mlade ljude kako borave na tom području nekoliko dana.

Preporučujemo