Iako Filip Car više nije dio reality showa, pronašao je način kako zaraditi i osigurati si ugodan život u Crikvenici.

Nekadašnji član “Zadruge” pre mesec dana postao je otac, kada je njegova izabranica Aleksandra Nikolić rodila ćerku Leonu, sa kojom je trenutno na relaciji Beograd-Crikvenica, uskoro će se nagoditi u svom rodnom gradu. Kada se vratio u rodni grad, posebno je pripremio vilu za izdržavanje porodice.

Car je sada svoju vest objavio na svom Instagram profilu, objavivši priču koja je izazvala izlivu komentara na društvenim mrežama, prikazujući sliku automobila marke “mercedes” koji košta i do 50.000 evra. Sudeći po automobilu koji sada vozi, Filip očigledno zarađuje mnogo novca i ne bi mu bilo teško da sada ne učestvuje u rijalitiju. Podsjetimo, Filip Car je nedavno učestvovao u emisiji uživo na svom TikTok nalogu, u kojoj je otkrio svoje i Aleksandrine planove.

Umoran sam, stvarno sam umoran. Nisam spavao tri sata ovih dana. Aleksandra i beba su u Beogradu, gde se Aleksandra oporavlja od carskog reza. Kada se sve ovo završi, moramo pomoći Leanni da sredi papirologiju kako bi beba mogla doći ovdje i živjeti kao kraljica. Spustio sam se odmah. Sve se dogodilo u pravom trenutku, tek kad imaš djecu, počinješ živjeti. Sada kada imam zdraviji, bolji prioritet, više nisam sam. Jedva sam držao bebu u naručju, nisam znao šta da radim – rekao je tada Filip.

OVAKO IZGLEDA POČETAK ALCHAJMEROVE BOLESTI, A NEMA VEZE SA ZABORAVLJANJEM: Sprečite je na vreme

Alchajmerova bolest je teška, neizlječiva, degenerativna bolest mozga koja može dovesti do smrti. Kako bolest napreduje, može dovesti do demencije, gubitka pamćenja, poremećaja razmišljanja i promjena u ponašanju i ličnosti pacijenta. Ova bolest se obično javlja u kasnijoj dobi, a mnoge životne navike utiču na njen izgled.

Iako ne postoji jedinstven efikasan tretman za Alchajmerovu bolest, postoje načini da se bolest uspori. U tom slučaju je od ključnog značaja da se prve promjene odmah uoče na pacijentu, ali nažalost, bolest se često uočava tek u uznapredovalom stadijumu. Stručnjaci navode četiri simptoma rane Alchajmerove bolesti koji nisu povezani sa amnezijom, ali mogu biti znaci bolesti i razlozi da se obratite lekaru.

Kompulzivni svrab

Mnogi ljudi sa Alchajmerovom bolešću često se kompulzivno češu, čak do tačke krvarenja. Naučnici nisu pronašli definitivnu vezu između same osnovne bolesti i svraba, ali svakako imaju na umu simptom.

Problemi sa vidom

Problemi s vidom mogu biti rani pokazatelj demencije kasnije u životu, prema studiji objavljenoj u American Journal of Epidemiology. Naučnici kažu da je kod starijih osoba sa slabim vidom, čak i ako nose naočare ili kontaktna sočiva, pet do 10 puta veća vjerovatnoća da će razviti Alchajmerovu bolest ili druge oblike demencije u roku od 8,5 godina od gubitka vida.

Promjene u rukopisu

Uz pomoć rukopisa možemo otkriti i Alchajmerovu bolest, posebno kada govorimo o nepravilnim i “klimavim” slovima. U ovom slučaju, što je psihičko stanje gore, rukopis će biti lošiji, a pisanje će biti sporije kako vrijeme prolazi. Riječi se međusobno značajno razlikuju, s primjetnim tikovima na nekim slovima. Slična je Parkinsonovoj bolesti po tome što je, osim trzanja, karakteriše sužavanje i izvrtanje slova, a ponekad rukopis postane toliko sitan da ni sam autor ne može da ga pročita.

Preporučujemo