“MEDLIN OLBRAJT MI JE OTKRILA ZBOG ČEGA MRZI SRBE!” – Vuk Drašković o možda NAJVEĆOJ TAJNI američke državne sekretarke! (FOTO)

0

Sinoć je cijelu planetu obišla vijest o smrti Medlin Olbrajt koja će ostati upamćena kao prva žena državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država  a bila jejedna od ključnih osoba u vođenju vanjske politike u vrijeme nakon završetka hladnog rata.

O njoj je prije mejsec dana u jednoj emisiji govorio i Vuk Drašković koji je bio šef diplomatije Srbije i otkrio je neke do tada nepoznate detalje. Njega je ugostio voditelj Svetislav Basara u emisiji Crveni karton i rekao je kako mu je jednom prilikom Medlin Olbrajt priznala koji je razlog njenog ogorčenja prema srbima.

Naime on je rekao da su njega u Srbiji razapeli nakon što se pojavio snimak na kojem se vidi kako Drašković ljubi ruku Medlin Olbrajt koju u Srbiji smatraju zločinkom i srbomrscem a mnogi ne znaju da je ona odrastala u Beogradu i da je njen otac obožavao srpski narod. Madinin otac Jozef je bio ambasador Čehoslovačke u Beogradu i više je puta rekao kao bi da nije Čeh najradije bio Srbin.

Drašković je ispričao kako mu je Olbrajtova jednom prilikom u Vašingtonu rekla da ona toliko voli srbe i da se ta ljubav preokrenula u ogorčenost i mržnju a sve zbog jednog čovjeka Slobodana Miloševića koji je po njenom mišljenju bio najveća sramota srpskog roda. Inače Medlin je postala jako omražena u Srbiji zbog otvorenog lobiranja i insistiranja da NATO bombarduje ovu zemlju a jednom prilikom je i kamerom zabilježeno kako je srbe nazvala odvratnim. Zato i ne čudi što ui komentarima na vijest o njenoj smrti u Srbiji ima jako malo saosjećanja.