Milan Đorđević, konobar poznate bujanovačke kafane Oaza, pokazao se ove godine kao pravi heroj i uzor poštenja. Prvog dana veljače, dok je čistio stol nakon odlaska gostiju, na štandu je pronašao novčanik s osobnim dokumentima i 970 eura.

 

“Ostavila sam novčanik na pultu i čekala sat-dva kada je došao gospodin i pitao za nestali novčanik. Ispružio je ruku i tražio pomoć da pronađe novčanik jer nije bio siguran gdje je. Odmah sam mu dala novčanik bez oklijevanja vratio mu ga.”

 

 

Nije mu bilo žao što ga vlasnik novca nije počastio ni kavom, a kamoli novcem. U svojoj 16-godišnjoj karijeri konobara, tvrdi, ovaj slučaj nije prvi s kojim se susreo.

 

“Prije nekoliko godina, u tvornici u kojoj sam radio, kupac je slučajno ostavio novčanik u kojem je bilo 4000 eura. Sljedeći dan sam bez oklijevanja odmah vratio predmet pravom vlasniku.

 

 

Tijekom rada u barovima susreo sam se s brojnim situacijama u kojima su mušterije ostavljale mobitele, važne dokumente i vrijedne kartice i uvijek sam se trudio te predmete vratiti vlasnicima. Koliko god ja bila iskrena i poštena, nitko mi nikada nije izrazio zahvalnost, čak ni za malu gestu kao što je kupnja šalice kave. Međutim, ne kajem se zbog svojih postupaka. “