Jučer su svi mediji u Srbiji objavili vijest o preranoj smrti Igora Starovića frontmena grupe Divlji kesten koji je preminuo nakon kraće bolesti u svojoj 56-oj godini. Ova grupa je na vrhuncu populrnosti bila u devedesetim godsinama a Igor je ubrzo postao miljenik ženskog dijela publike.

Bend je oformljen u početku devedestih kada je na prostoru bivše Juoglslavije izbio rat a Srbija je bila pod sankcijama i ljudi su da bi poobjegli od surove stvarnosti spas tražili u muzici i njihove pjesme poput  „Kristina“, „Gori, gori“, „Rođendan“, „Svrati ponekad“ su postali veliki hitovi. Igor je u jednom intervju ispričao da je bend oformio kada se vratio iz inostranstva gdje je studirao i prvo su nastupali na Tašu na povratničkom koncertu Lepe Brene da bi poslije bili gosti na velikoj turneji Dragane Mirković.

On je napomenuo da je u to vrijeme vladala turbofolk i narodna muzika i za jednu pop gruipu je bio jedini način da stekne iskustvo tako da im se pridruži. Krajem 1995. godine je bend odlučio da ipak sam napravi svoju turneju i ona je prošla odlično. Nakon toga nastupaju na Slovenskoj plaži u Budvi i to će se pretvoriti u tradiciju koja će trajati narednih 10 godina.

Međuitm početkom 2002. godine tačno deset godina ood osnivanja bend se raspada zato što nisu mogli da se dogovore oko muzičkog pravca koji bi treballi da izaberu. Igor tada odlučuje da se prestane baviti muzikom jer mu je prvi samostalni album koji je izdao bukvalno propao i prestaje da se pojavljuje u javnosti. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo