Dok ona leži u bolnici ja snimam komediju: Potresne reči Dragana Petrovića Peleta o tragediji koja je zadesila porodicu i zbog koje je preko noći osedeo!

0

Jedan od glumaca koji je svojim velikim talentom zauvijek obilejžio dramsku scenu u Srbiji je i Dragan Petrović Pele koji danas radi i kao profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Beogradu. Malo ko zna da je njegovu porodicu zadesila tragedija  u mladosti zbog koje je skoro preko noći osjedio.

Naime u vrlo kratkom vremenskom periodu on je izgubio najbliže članove poordice a prvi je poginuo njegov tri godine stariji brat. Pele je u jednoj emisiji pričao o tom teškom periodu i rekao je kako je njegov brat bio jako povučen i sušta suprotnost njemu koji je uvijek izvodio neke kerefeke. U vrijeme kada je poginuo njegov brat je imao samo 31 godinu a pošto tada još nisu postojali mobilni telefoni tragičnu vijest je saznao dok je bio u pozorištu i spremao se da izađe na scenu sa kolegama u predstavi Kolubarska bitka.

On je nakon što su mu saopštili šta se desilo samo upitao Mišu Janketića da li će moći da igraju predstavu bez njega i  koji mu je odgovorio da mogu, sjeo u neki stari auto koji je tada imao i krenuo kući svojih roditelja. Nakon bratove pogibije Peletov otac se razbolio i ubrzo je i preminuo a majka mu je umrla prije devet godina.

Kada mu se otac razbolio on je još uvijek bio student ali je i igrao i predstave i redovno je obilazio roditelje. Kada mu se i majka razboljela ona je bila mjesec dana u bolnici i svaki dan joj je išao u posjetu. Na dan kada je sahranjena on je igrao uveče komediju u pozorištu i kako kaže teško je čovjeku u takvim trenucima ali je to sve život.

Preporučujemo