Anastasija Gudelj i Nemanja Gudelj proslavili su Đurđevdan sa porodicom u Španiji. Po običaju, ovaj veliki praznik slavili su majka Oliveira, otac Neboisa, Nemanjin brat Dragiša i sestra Vanja.

U ranim jutarnjim satima u njihovoj kući u Sevilji, sveštenik je pročitao molitve, blagoslovio dom i isekao slavski kolac. Porodica se moli sa sveštenikom, a zatim se okuplja sa svojim najbližim prijateljima. U prilog tome, naša redakcija pribavila je fotografije koje svjedoče o miru, slozi i poštovanju koji je vladao u Gudeljinom domu.

Na praznik Svetog Đorđa velikomučenika pripremili smo raskošne usluge za naše goste, dok su se domaćice radosno nasmijale i proslavile svoj prvi slavni trenutak vjenčanja slavskom tortom.

NAMIRNICE KOJE MOŽETE JESTI KOLIKO GOD POŽELITE: Uz njih ćete lakše smršati, a organizam će dobiti vitamine i vlakna

Konzumacija pola svježeg grejpa prije jela može značajno smanjiti težinu. To je doba godine kada se sve manje oblačimo, a približavaju se dani kada ćemo morati da idemo goli na plažu. Ljudi sa viškom kilograma su uplašeni. Gubitak kilograma se ponekad čini kao priča bez kraja… Ali, srećom, postoje namirnice koje su niskokalorične i možete jesti koliko god želite, a da se ne udebljate… Lubenica Ako pojedete krišku lubenice, vi ćete Dobit ćete samo 46 kalorija, a ispunjen je vodom kako biste bili siti. Bogat je antioksidansima kao što je vitamin C. Lubenica je odličan izbor nakon treninga jer ima malo vlakana, lako se vari, rehidrira i obezbjeđuje elektrolit kalijum koji se gubi znojenjem. Sadrži otprilike 148 kalorija i 5 grama vlakana, što usporava brzinu kojom hrana napušta vaš želudac, što vas duže održava sitim.

Potrebno ih je dobro sažvakati, za šta je potrebno vrijeme kako bi mozak sporije shvatio da ste siti. Ovo voće sadrži polifenole koji sprečavaju nakupljanje masti u stomaku. Kokice Kokice su idealne kada poželite užinu. Sadrži samo 31 kaloriju, 1 gram proteina i 1 gram vlakana po šoljici. Izbjegavajte one koje sadrže karamel, puter ili sir, kao i one napravljene s velikim količinama ulja, jer su visokokalorične. Maline Jedna šoljica malina dodaje samo 78 kalorija, što ih čini idealnom užinom ili dodatkom grčkom jogurtu ili ovsenim pahuljicama. U ovoj porciji ćete dobiti 10 grama vlakana i 2 grama proteina, osiguravajući adekvatne količine vitamina C, mangana i vitamina K. Bogat vlaknima, zadovoljava glad i održava zdrav mikrobiom u crijevima. Paradajz Jedan paradajz sadrži 22 kalorije, jedan gram proteina i skoro dva grama vlakana. Ima malo ili nimalo masti, bogat je kalijumom, vitaminom K, vitaminom C i folatom, a čini 95% vode.
Zob Šolja zobi sadrži oko 134 kalorije, 5 grama proteina i 5 grama vlakana i odličan je izvor cinka, magnezija, fosfora i tiamina. Kuvana ovas podstiče osjećaj sitosti, a uz dodatak voća postaje idealan obrok. Bundeva Jedna šolja bundeve obezbeđuje 200% vaše dnevne potrebe za vitaminom A, a takođe je bogata adekvatnim količinama vitamina K, bakra, vitamina E, gvožđa, magnezijuma, vitamina B i vitamina C.

Preporučujemo