Ispovijesti na društvenim mrežama su postali omiljen format onima koji žele anonimno sa drugim korisnicima da podijele neko svoje iskustvo ili razmišljanje. To je uradila i jedna djevojka iz Srbije koja studira u Gracu i koja je objasnila svoj stav o muškarcima iz svoje države kao i razloge zašto se nikada ne bi udala za nekog srbina.

Njeno pismo je objavljeno na Mudrolijama a ona je u samom početku napisala da zna da će je mnogi osuditi ali želi da kaže istinu. Ona je o sebi rekla kao je išla u tehničku školu u kojoj su pored nje bile još samo tri djevojke i da su je momci tada opsijedali. Njen tekst naglasila je, nije mržnja prema muškarcima nego njeno iskustvo koje ima sa njima.

Ona je završila školovanje i sada radi u IT sektoru i kako kaže ima platu o kojoj ljudi u Srbiji mogu samo da sanjaju. Radi  i honorarno i uspjela je da kupi stan na kredit koji sama otplaćuje a pored toga pomaže i roditeljima koji se bave poljoprivredom. Ona je svoju tvrdnju da se nikada neće udati za Srbina objasnila na sljedeći način, master je završila u Gracu a sa njom je bilo i momaka iz Srbije koji su pričali kako su za jednakost žena i muškaraca ali kada bi čuli da je uspješna nije im bilo pravo.

Oni svi od reda očekuju kada se ožene da će žena biti ta koja će i raditi i voditi brigu o djeci i kući dok će on i dalje izlaziti sa svojim drugarima kao da je momak. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo