Dok se mnoge mlade osobe u današnje vrijeme odlučuju za odlazak u inostranstvo, s druge strane imamo i onih koji pokušavaju stvoriti nove biznise na području naše zemlje. Tako je proteklih dana postala popularna priča Dragane Vujanović, koja nikada nije ni posmila da će jednog dana početi zarađivati od porodičnog hobija koji joj je došao od njenog oca. Mlada žena tek je ušla u tridesete godine, a postala je majka sa fakultetskom diplomom u rukama, međutim, bila je bez posla.

Dragana je željea da stvori bolju priliku za život u našoj zemlji i s obzirom da je veoma mlada dobila dijete, u rodnom Brezovcu došla je na ideju da prodaje očev med. S obzirom da je imala postporođajnu depresiju, nekoliko mjeseci je razmišljala o načinima promocije proizvoda kojih njen otac dobija, a zatim je sklopila čitav plan u čiju se realizaciju veoma brzo upustila.

Dragana je u svom obraćanju kazala da je prvobitno bio prioritet da proda skoro dvije tone meda koje su samo stojale u podromu, a kao prvi korak je napravila stranicu koju je ubrzo počela reklamirati. Nakon toga je po receptu svoje majke počela prodavati prave “vitaminske bombe”, koje su napravljene od sjeckanih orašastih plodova, limuna, čuvarkuće i naposlijetku meda.

Iako je mislila da će se sam med puno bolje prodavati, njene “vitaminske bombe” postale su najtraženiji proizvod, a pored internet prodaje, komšije i drugi ljudi iz okoline dolazili su na njenu adresu kako bi lično preuzeli veći broj paketa ovog nevjerovatnog proizvoa. “Kombinacija sastojaka je ono što je zaista specifično. Sve je potpuno prirodno i dolazi iz naše bašte. Otac uzgaja med, a orašasti plodovi o ostatak stvari iz recepta se također uzgaja od strane naše porodice. Kada sam konačno shvatila da je posao procvjetao, počela sam bilježiti rezultate i pokušavam unaprijediti prodaju iz dana u dan.” – izjavila je Dragana, koja je prije prodaje svake nove serije proizvoda i sama krene u konzumaciju kako bi isprobala kvalitet.

Preporučujemo