Rada Manojlović je jedna od poznatijih mlađih pjevačica koja se široj publici predstavila u najpopularnijem muzičkom takmičenju u regiji Zvezde granda i od tada je uspjela da napravi solidnu karijeru. O njoj se u  posljednje vrijeme u medijima piše više zbog njenog privatnog života jer je nedavno raskinula dugu vezu sa pjevaččem Harisom Berkovićem iz Bosne i Hercegovine i to baš kada su svi očekivali da će se začuti svadbena zvona.

Špekulisalo se da je krivac za razvod jedan drugi pjevač Milan Stanković sa kojim je Rada bila u vezi u mladosti i sa kojim je navodno ponovo obnovila kontakt i počeli su da se druže i zajedno obilaze crkve i manastire jer je Milan veliki vjernik. Kada je u pitanju njena porodica već godinama se piše kako Rada nije u dobrim odnosima ni sa svojim bratom po ocu koji je također pjevač te kako nije željela da mu pomogne da se probije na estradi.

Kao dokaz se mnogi pozivaju na to što je Nenad Manojlović snimio duet sa Aleksandrom Mladenović a ne sa svojom sestrom a pored toga na društvemnim mrežama on objavljuje zajedničke fotografije sa kolegama i kolegicama sa estrade za koje uvijek ima pregršt lijepih riječi, ali ne postoji nijedna slika sa Radom niti je ikako pominje. Jedno drugom jako rijetko lajkaju neki post a o komentarima da ni ne govorimo i to dodatno pojačava sumnju javnosti da brat i sestra nisu u dobrim odnosima.

Rada je pokušala da demantuje ove glasine pa je tako na Instagramu napisala kako joj je već preko glave da je prave zlom sestrom i kako će ona i brat dati zajednički intervju i sve to opovrgnuti. Međutim pratioci su primjetili da ona nema nikakvu komunikaciju na društvenim mrežama ni sa svojom snahom Jelenom pa mnogi misle da je ona glavni krivac za sve.