Glumac Branislav Lečić iza sebe ima jako dugu i uspješnu karijeru a prije dvije godine je izbio skandal kada je optužen za napastvovanje i mnogi su tada od njega okrenuli glavu. Neki su povjerovali u optužbe neki nisu ali on je uporno tvrdio da se radi o lažima i podmetanjima što je ostalo na pravosudnim organima da utvrde.

Inače kada je u pitanju njegov privatni život Lečić je prvi put stupio u brak prije 28 godina a njegova izabranica je bila Ivana Vujadinović koja je u to vrioeme još uvijek bila studentica a par je dobio dvoje djece kćerku Anu i sina Ivana. Par se odlučio da prvo obavi crkveno vjenčanje u crkvi Svetog Arhangela Gavrila koja se nalazi u Beogradu a kumovi su im bili Dragi Jokić i Duško Kovačević.

Za porodicu i bliske prijatelje mladenci su organizovali svadbeni ručak u Domu garde a poslije je održana i velika svadba za 300 zvanica. Oboje us tada medijima rekli da do trenutka kada su pravili pozivnice za vjenčanje nisu bili ni svjesni kako velike porodice imaju te da skoro polovinu svojih rođaka ni ne poznaju. Njih dvoje su se na  vjenčanju pridržavali nekih starih običaja koji su im se svidjeli pa jetako Ivana dobro nagazila Leku kada je pred matičarem izgovorio Da.

Kupovinu mlade što je također stari srpski običaj nisu željeli da obave ali su imali tradicionalni prvi ples. Goste su pjesmom zabavljali Zdtavko Čolić i Cune Gojković a bilo je jako puno poznatih ličnosti u gostima poput  Bate Stojkovića, Mirjane Karanović, Danice Maksimović i Dare Džokić.