DOK GA JE KOD KUĆE ČEKALA ŽENA SA ČETVORO DECE, ON JE VARAO SA KOJOM JE STIGAO: Život fudbalske legende šokirao sve!

0

Englesku zovu kolijevkom fudbala i poznato je da su tamo ljudi jako strastveni kada je u pitanju najvažnija sporedna stvar na svijetu. Navijači su vrlo često brutalni u svojim sukobima i idu iz krajnosti u krajnost ili neki klub obožabvaju ili ga mrze iz dna duše.

U takvoj atmosferi je odrastao i Vejn Runi čije će ime ostati upisano velikim slovima u istoriju fudbala u Velikoj Britaniji. On je rođen 1985. godine u predgrađu grada Liverpula i njegov optac je radio u luci dok je majka bila domaćica. Irskog su porijekla i Vejn ima i dva brata koji su mlađi od njega a jedan od njih je krenuo njegovim stopama i aktivno se bavi fudbalom.

Otac Runijevih je bio strastveni navija kluba Everton i tu je svoju ljubav prenio i na sinove i stalno ih je vodio sa sobom na utakmice. Runi je u svojoj biografiji napisao da se ne sjeća svoje prve utakmice koju je gledao jer je tada imao samo šest mjeseci. Kada je imao sedam godina već je bio zvijezda na fudbalskom terenu i primjetili su ga skauti Liverpula koji su ga odmah pozvali da im se pridruži.

Međuitm on je otišao na fudbalsku akademiju Evetona i sa samo 17 godina je postao najmlađi strijelac Premijer lige kada je u posljednjim minutama utakmice dao go protiv Arsenala. Bilo je već tada jasno da će on potpisati za Mančester i njegova karijera se vinula u neslućene visine. Međutim koliko je bio umjetnik na terenu toliko je privatno vodio raskalašan život, volio je alkohol i provode do ranih jutarnjih sati. Ostatak pročitajte ovdje.