Prije nekoliko dana naš najpopularniji i definitivno najsposobniji tenisač proslavio je svoj 36. rođendan. Nažalost, njegovo slavlje pokvarila je vijest da od ovog ponedjeljka više nije najbolje rangirani tenisač svijeta. Ova vijest donijela je ogromno razočaranje njegovim vjernim obožavateljima. Na Roland Garrosu, koji danas počinje u Parizu, Novak će zbog sadašnjeg stanja biti treći nositelj. To će neizbježno stvoriti nove izazove i poremetiti njegove planove ali ipak, Novak ostaje odlučan u treninzima. Međutim nova snimka njegove pripreme postala je glavna tema u nekoliko svjetskih medija, a u nastavku našeg današnjeg članka donosimo vam više informacija o tome.

Trening Novaka Đokovića na stadionu Suzan Lenglen izazvao je svjetsku pažnju, proširivši se na svaki kutak planeta. Tribine stadiona bile su ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta tijekom Novakova javnog treninga s Karenom Hačanovim prije početka Roland Garrosa. No, zbog jakog sunca jednom je djetetu pozlilo dok je sjedilo na tribinama, a Novak zatim brzo procjenio situaciju, prekinuo trening i požurio u pomoć djetetu u nevolji.

Najistaknutiji srpski tenisač pokazao je nevjerovatan čin na terenu pritrčavajući mladom obožavatelju. Otpratio je dijete do svoje klupe, stavio mu hladan ručnik oko vrata i ponudio mu malo osvježenja, a nakon toga je ponovo odnio dijete do njegovog mjesta na tribinama i dobio izrazito pozitivne reakcije publike.

Ovo nije prvi put da je tenisač iznenadio javnost svojim suosjećajnim postupkom. Ne čudi da je s obzirom na njegovo ogromno znanje o zdravlju i ljudskoj anatomiji znao kako na odgovarajući način odgovoriti u kritičnom trenutku. Bitno je napomenuti da će Đoković svoj pohod na Roland Garros započeti u ponedjeljak, a glavna prepreka bit će mu Aleksandar Kovačević, američki tenisač srpskih korijena.

Preporučujemo