Bila je megazvezda 80-ih i san svakog muškarca: Nije se brijala ispod pazuha, njen veliki hit su svi pevali – Znate li o kome je reč? (FOTO)

0

Od svih decenija koje su došle i otišle, jedino osamdesete se i dan danas gledaju sasvim pozitivno. Istina, i tad je bilo problema te je i na našim prostorima dolazilo do nestašica, kriza i previranja. Zato je kulturna produkcija poput muzike, filmova, knjiga i svega ostalog bilo na vrhuncu svuda.

Mnogi umjetnici iz osamdesetih se i dan danas slušaju a glumci i glumice iz tog doba su još aktivni i popularni. Mladi se oblače tako što posude odjeću iz mladosti svojih roditelja ili kupe novu garderobu koja je imitacija stilova iz osamdesetih, a čak su i gramofonske ploče opet najpopularniji nosač zvuka.

Svakakvi hitovi se pamte iz tog vremena, a jedan od najdominantnijih je “99 Luftballons” koju je otpjevala pop rock grupa Nena iz Njemačke. Ova pjesma je doživjela i prepjev na engleskom pod nazivom “99 Red Balloons” i postala je vječni hit i evergreen pjesma koju možete svuda pustiti i napraviti događaj.

Nena je zapravo ime pjevačice te grupe i ona je postala velika estradna ličnost u Njemačkoj i svijetu zbog ove pjesme, a zajedno s bendom je prodala preko 25 miliona ploča u to vrijeme i znatno se obogatila. Pored rokerskog imidža i pjesama, ljudi su je upamtili i po dlakavim pazusima. Danas više nije toliko popularna jer je imala samo jedan hit, ali je zato zadesila velika tragedija prije mnogo godina kad je izgubila dijete. Danas je čini se sretna i povučena i ima čak četvero unučadi koja joj sigurno donose nevjerovatnu radost i razlog za život. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo