BEBA ROĐENA SA 450 GRAMA SADA IMA 7 MESECI I NOSI ODEĆU ZA LUTKE: Tek posle 3 meseca otkrili njegovu dijagnozu MALOG PRINCA (FOTO)

0

Ovaj mali dječak se može slobodno smatrati pravim čudom jer je rođen sa samo 450 grama kada su njegovoj majci Dženevi Kuk doktori indukovali porođaj u 28-oj sedmici trudnoće. Maleni Mateu Ridl je u inkubatooru i na odjelu inetenzivne njege proveo skoro tri i po mjeseca a kući je otpušten iako doktori nisu imali pravu dijagnozu za njegovo stanje.

Danas Mateu ima sedam mjeseci i još uvijek je minijaturan i roditelji ga oblače u odjeću za lutke jer mu je sva druga prevelika pa čak i ona za novorođene bebe. Dječakova mama je za medije rekla kako su ljekari znali da sa njim nešto nije kako treba ali nisu mogli da ustanove tačno o čemu se radi.

Prvo su njoj i njenom mužu rekli da maleni ima mikrocefaliju i da je njegova glava manja nego što je to normalno te da je njegov mozak prestao da se razvija i upozorili su ih da je velika vjerovatnoća da on neće imati kvalitetan život i da će ubrzo umrijeti.

Međutim nakon tri mejseca su dobili rezultate koji su pokazali da njihov sin ima rijedak oblik patuljastog rasta koji je poznat pod nazivom primordijalni dvorfizam tip 2, što znači da če mališan imati sasvim normalan život i da se njegov mozak i dalje razvija te će moći da ide i u školu i da se igra sa drugarima kao i da se razvija ali da će zauvijek ostati mali. On sada iako ima već sedam mjeseci teži samo 1,6 kilograma i za sada još uvijek nosi odjeću za lutke.