3 GRUPE NAMIRNICA KOJE JEDEMO SVAKOG DANA UNIŠTAVAJU CRIJEVA: Pune su skrivenih toksina zbog kojih nam je IMUNITET NA NULI

0

Svi stručnjaci, od imunologa pa sve do nautricionista, govore da su za zdrav organizam i jak imunitet najbnitnija crijeva, to jeste stanja crijevnog mikrobioma. Eli Galego koja je poznata španska nutricionistkinja ukazala je na neke namirnice koje direktno negativno utiču na zdravlje ovog organa, a skoro svi ih jedemo svakog dana.

Ona je objasnila da u crijevnom traktu mogu da budu prisutne bakterije koje otpuštaju toksine, a koje mogu da pokrenu upale, što direktno dovodi do ubrzanog starenja organizma i pojave bolesti. Kako ona dalje navodi, konzumiranje pojedinih namirnica doprinosi da se ove bakterije umnožavaju i tako povećavaju količinu toksina koji su štetni po naše zdravlje. Zatim je ukazala na tri trupe takvih namirnice a one su sljedeće:

Alkohol

Alkoholna pića su jedna od glavnih razarača zdrave crijevne mikroflore. “toksični alkohol ima mogućnost da promjeni strukturu tkiva i da podstakne prodor štetnih bakterija u unutrašnje organe”- govori ona.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

Preporučujemo