ŽELUDAC VAM NE VARI HRANU I STOMAK VAM JE NAPUHAN?: Odmah otiđite u kuhinju i NAPRAVITE OVO – preporodit ćete se!

0

Svi smo bar jednom iskusili tu neprijatnu bol u želucu. Uzroci mogu biti svakakvi i nikad ne znamo kada se možemo otrovati nakon nekog jela ili koliko možemo postati naduti od nečega. Nažalost, na našim prostorima se ljudi vole prejedati i to dosta razara želudac i njegov normalan rad, a poslije uzimaju lijekove za to.

Lijekove nikada ne treba uzimati na svoju ruku već pustiti ljekara da vam pripiše šta da uzimate, ako išta. Stomak nam je jako važan i moramo paziti na njegov normalan i nesmetan rad kao i na uklanjanje bilo kakvih nelagoda. Treba početi od ishrane i stila življenja. Ukoliko ste ipak u problemima sa stomakoboljom, onda tu uzroci mogu biti nadutost, proljev, zatvor, stres, trovanje hranom i mnogi drugi problemi. Srećom, postoje neke stvari koje ne morate kupiti kod farmaceuta da biste olakšali ove probleme, jer neki od njih prođu skoro pa sami od sebe uz malu pomoć par namirnica.

Za početak treba spomenuti mentu odnosno nanu koja ne samo da ima prijatan miris nego smiruje želudac i podstiče varenje. Zaustavlja grčenje stomaka i sprječava želučane ulkuse odnosno čireve. Neki mikroorganizmi koji mogu dovesti do problema s varenjem ne predstavljaju problem menti i njenom eteričnom ulju mentolu.

Još jednu namirnicu koju možete isprobati za olakšanje želučanih problema je kim. Njegove sjemenke ublažavaju nadutost, težinu i grčenje i mogu se davati bebama i maloj djeci. Kim se može kombinovati sa đumbirom u jednom sjajnom napitku koji otklanja razne probleme u želucu. Ukoliko vas interesuje recept i ostale namirnice za rješavanje želučanih tegoba, kliknite  ovdje.

Preporučujemo