U današnje vrijeme, kada je internet postao neizostavni dio svakodnevnice uz mnoge društvene mreže, u svega nekoliko klikova možemo saznati sve informacije koje nas zanimaju, a postoji i veliki broj web stranica koje daju korisne savjete iz raznih sfera života. 

Povremeno neka objava ili video postane viralan, kao što je slučaj s ovim o kojem danas pišemo u nastavku našeg članka. Osvrnut ćemo se na temu našeg zdravlja i neobičnim bolestima sa kojima se susrećemo. Doktorica Sandra Li, koja na YouTube platformi ima preko 7,5 miliona pratitelja, objavila je video u kojem je demonstrirala vađenje ustajalog čepa kod starije gospođe koja ima više od 80 godina.

Kako je u nastavku videa objasnila, crna tačka na leđima nije predstavljala razlog za zabrinutost sve dok s vremenom nije počela rasti, što je počelo smetati starijoj gospođi. Nakon što se posavjetovala sa svojim liječnikom koji je uvidio da se radi o kroničnoj infekciji koja se nakupila tijekom vremena, doktorica ju je pokušala ukloniti bez anestezije običnom pincetom, a prije toga je uz pomoć injekcije izvukla veliku količinu krvi i gnoja.

Ovaj video snimak do sada je sakupio na milione pregleda i postao je viralan na društvenim mrežama, međutim, važno je napomenuti da nije za one koji se ovakvih stvari plaše i osjećaju nelagodu čak i dok ih gledaju. S druge strane, postoje i oni koji su izrazili određen vid satisfakcije gledajući video snimak, upravo zbog toga na društvenim mrežama često možemo pronaći medicinske članke koji prikazuju ovakav sadržaj. Sigurni smo da su se mnogi od vas susreli sa velikim aknama i zagnojenim bubuljicama, kakvo je vaše mišljenje na ovu temu i da li ste se susreli sa problemima kože?

Preporučujemo