Zovu ga ČUDO od leka iz PRIRODE: Za samo SEDAM dana snižava HOLESTEROL i reguliše krvni pritisak

0

Stručnjaci upozoravaju da je prakticiranje zdravih navika, rana dijagnoza i odgovarajuće liječenje presudni za održavanje jakog srca, a budući da Srbija svake godine izgubi oko 52.000 ljudi zbog kardiovaskularnih bolesti (što je ekvivalent broju stanovnika grada prosječne veličine kao što je Zaječar), ova tema će sigurno biti zanimljiva mnogima. 

Pijete jabučni ocat, a ne gubite kile? Evo u čemu mnogi griješe | 24sata

Prema riječima Arsena Ristića, pročelnika Odjela za srca i pomoćnika ravnatelja Klinike za kardiologiju KCS-a, preventivne mjere i smanjenje kardiovaskularnog rizika može biti spasonosno za pojedince i ključno je pravovremeno primijeniti određene mjere zaštite. Prema Ristićevom zapažanju, uzimajući u obzir visoku prevalenciju kardiovaskularnih bolesti, rješavanje ovog zdravstvenog problema kao vrhunskog prioriteta može pružiti značajnu pomoć oboljelim pacijentima.

“Mnogo toga je do sada učinjeno i mnogo toga tek treba da se učini. U Srbiji postoje kadrovski kapaciteti da se ovi pacijenti što bolje leče, međutim sam problem se mora staviti na vrh piramide zdravstvenih problema” – kazao je Ristić svojevremeno. Zabrinjavajuća statistika otkriva da se u Srbiji svake godine izgubi broj pacijenata koji je ravnomjeran broju stanovnika grada kao što je to Zaječar, a glavni uzrok su kardiovaskularnie bolesti, dok u svjetskim razmjerima ova bolest odnosi između 18 i 19 miliona života godišnje.

Moćan prirodni napitak od limuna, belog luka i meda recept | Zdrava i  dijetalna hrana | Hrana kao lek

Ako se borite s visokim krvnim tlakom i holesterolom, jeste li razmišljali da isprobate neki lijek iz narodne medicine? Međutim, važno je posavjetovati se sa svojim liječnikom prije nego isprobate bilo koji novi tretman, čak i onaj prirodni. Velike su šanse da već imate potrebne sastojke u svojoj kuhinji, a nije ni upola loš u smislu okusa. Navodi se da konzumacijom ovog recepta tijekom sedam dana možete bez napora održavati uravnotežen krvni tlak i razinu kolesterola, a sastojci uključuju naribani đumbir, komad naribanog češnjaka, jabučni ocat, med i limunov sok.

Za pripremu mješavine pomiješajte sve sastojke u blenderu i miksajte 30 sekundi. Kada je gotova, procijedite smjesu i ostavite je u hladnjaku do sedam dana, dok ne dođe vrijeme za konzumaciju. Preporučljivo je uzeti jednu žlicu mješavine prije doručka, a drugu prije večere. Ipak, nije preporučljivo konzumirati ga više od tri puta dnevno.

Preporučujemo