Nakon obilježavanja smrti poznatog glumca Žarka Rauševića, obavljen je ispraćaj za njegovo kremiranje. Brojni kolege, obitelj i prijatelji umjetnika okupili su se na posljednjem ispraćaju i ispraćaju Žarka Rausevicha. Na novom groblju pojavili su se Predrag Bjelac, Nebojša Dugalić, Srna Lango, Dubravko Jovanović, Irfan Mensur, Dragan Petrović Pele, Predrag Miki Manojlović, Andrija Milošević, Vesna Trivalić, došla je na groblje, muž ju je držao i plakao…

Prvi dolasci bili su Andrija Milošević, Milan Marić, Marija Vicković, Srđan Golubović, Olivera Vitorović, Radoš Bajić s obitelji, Enis Bešlagić i Viktor Savić… Podsjetimo, Žarko Raušević preminuo je 15. studenog u 63. godini života uslijed teške bolesti. Rođen na Cetinju, diplomirao je glumu na beogradskoj Akademiji dramskih umjetnosti, gdje mu je karijera krenula uzlaznom putanjom. Bio je član Jugoslavenskog dramskog pozorišta u kojem je igrao u brojnim predstavama, a na filmu je debitirao 1982. u filmu “Progon”.

Ubrzo je ostvario jednu od glavnih uloga u TV seriji “Sivi dom” 1984. godine, a potom je uslijedilo nekoliko uloga, među kojima u filmovima “Smeker” (1985.), “Svečana obveza” (TV) (1986.), “Na današnji dan”. “ (1987), “Oficir Rose” (1987), “Mamin brat” (1988), “Boj na Kosovu” (1989), “Falsifikat” (1991), “Bolje” nego bježati” (1993), “Reci Ja zašto si me ostavio” (1993). Do 1993. Zarco je postao jedan od najuspješnijih mladih glumaca. Žarko je ubio dvojicu mladića, a tragična noć u Podgorici prekinula je njegovu inače obećavajuću karijeru. Osuđen je na 13 godina zatvora, koje će služiti u Spužu i Požarevcu.

Nakon što je savezni sud ukinuo presudu, osuđen je na četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubojstva u nužnoj obrani 1998. godine, ali je pušten jer je već odslužio nekoliko godina, a ubrzo je napustio zatvor. zemlju i otputovati u Sjedinjene Američke Države. Prije nekoliko godina vratio se na Balkan. Posljednja filmska premijera na kojoj se pojavio bio je film “Heroji Haliarda” u Beogradu. S prvom suprugom Majom ima kćer Asju i sina Dušana, a s drugom suprugom Anitom kćer Janu.