Tokom modne revije koja se odvila prethodnih dana, a koju je predvodio Igor Todorović u Beogradu, pažnju je iz raznih razloga zaokupila jedna stvar, haljina Tamare Vučić. Iako su i ostale prisutne dame bile također izvrsno odjevene, outfit prve dame uspio ih je sve zasjeniti. Supruga predsjednika Aleksandra Vučića na događaju je nosila čipkastu haljinu, što je bilo posebno posebno jer je na njemu Todorović predstavio svoju novu kolekciju BELLA, u kojoj je prvenstveno bila bijela boja. Haljina koju je nosila Vučićeva podsjećala je na vjenčanicu, samo da je bila mrvicu duža.

Tamarina manekenska tjelesna građa prikazana je njenom uskom odjećom, dok su njene crvene sandale i odgovarajući lak za nokte dodali dašak boje kako bi razbili monokromatičnost. Modnom revijom, ekskluzivnim događajem za modne entuzijaste, osvojila je titulu najbolje odjevene posjetiteljice. U igri za priznanje bila je i bivša ministrica Zorana Mihajlović koja je umjesto propisanog dress codea odabrala crnu suknju i bijeli sako. Unatoč tome, promatrači su se jednoglasno složili da i ona izgleda fantastično.

Vjera Mujović nosila je bijelo odijelo za koje se činilo da je napravljeno od istog materijala kao i haljina Tamare Vučić. Kreator koji je okupio ove dame bio bi bolje opremljen i definitivno više spreman da objasni razlike i sličnosti između ta dva odjevna predmeta, ali ovoga puta i nije baš bio toliko riječit. Ono što se istaklo jeste priča o Svetlani Slapak, koja hrabro živi s 98% oštećenjem vida i albinizmom, a poslužila mu je kao inspiracija za novu emisiju.

Igor je na svojoj službenoj web stranici izrazio svoje divljenje ženi koja je pokazala izuzetnu odlučnost u potrazi za znanjem i samousavršavanjem. Njena sposobnost snalaženja kroz društvo koje naglašava fizički izgled potaknula je druge da prevladaju površne prepreke i teže univerzalnim vrijednostima ljubavi, poštovanja i pristojnosti.

Projekt “BEMODEL” pružio joj je priliku da zastupa te vrijednosti kao zaštitno lice kampanje i Igor se nada da će na taj način moći prenijeti univerzalnu poruku koja naglašava važnost određenih ljudskih karakteristika i urođenu vrijednost svih pojedinaca. Ponosan je na činjenicu da su te žene, koje su mu povjerile da ih odijeva, postale značajne figure u društvenom i kulturnom krajoliku svoje zemlje.

Jedna od osoba koja je prije nekoliko godina povjerovala Igoru na ovu temu je i Nataša Vulin, supruga Aleksandra Vulina. Nedavno je na modnoj reviji viđena u čipkastom kostimu, a najviše pozornosti izazvale su bijele štikle i majica na jedno rame. Dizajnerica Suzana Perić iskazala je podršku svojoj kolegici dolaskom na predstavljanje linije “BELLA”, međutim, nije se striktno držala dress codea koji je nalagao da svi prisutni moraju biti odjeveni u bijelo. Umjesto toga, odjenula je crnu haljinu s dubokim dekolteom ispod bijelog sakoa koji je bio prilično velik.

Preporučujemo