UMRO 6 sati nakon nestanka: Sin zvezde serije “Lud, zbunjen, normalan” nastradao na najstrašniji način!

0

Jedna od najpopularnijih serija u regiji je već godinama Lud, zbunjen, normalan u kojoj je svoju žiotnu ulogu ostvario pokojni Mustafa Nadarević a posebne simpatije gledalaca je stekla i kućna pomoćnica Buba koju glumi Belma Lizde Kurt.

O ovoj glumici se uglavnom piše zbog njenih poslovnih uspjeha a malo je poznato da je ona preživjela jezivu tragediju i da je izgubila sina kada je on imao samo deset godina. U ljeto 2010. godine se njen ali i život njenog muža pozatog redatelja iz Bosne i Hercegovine Aleša Kurta zauvijek promijenio kada je njihov sin Jan Isak nastadao u nesreći koja se desila u Kanadi gdje je mališan bio u posjeti kod rodbine.

Njegova rođaka je odlučila da ga odvede na izlet kajakom koji se prevrnuo u vodi a nakon što je vidio da ih dugo nema njen suprug je pozvao policiju i uslijedila je masovna potraga da bi ih tek sljedećeg dana oko 4 sata ujutro pronašli pored jednog podvodnog grebena. Bili su još živi ali je dječak u bolnici premiuo od posljedica promrzlina a žena je ostala u životu.

Nikada o svom gubitku porodica Kurt nije govorila javno a sada su svu svoju ljubav i pažnju usmjerili na kćerku Umu koja ima osam godina. Glumica se pored toga posvetila i radu sa djecom pa organizuje i učestvuje u pozorišnim radionicama a pokrenula je i modnu liniju za djecu pod nazivom Umin ormar. Kako je jednom prilikom objasnila to je i način da sa svojom kćerkom bude i prijateljica a ne samo da imaju odnos majke i kćeri.