Mlada policajka Aleksandra Oleškuk (20) nestala je u nedjelju u Crnom moru kod Odese. Aleksandru je veliki talas odneo u uzburkano more dok je stajala na obali i fotografisala.

Zastrašujući incident snimile su kamere, a lokalni mediji javljaju da niko od prisutnih nije uspeo da joj pomogne na vreme jer su talasi bili tako visoki i siloviti. Na snimku se čini da je devojka pala i udarila glavom – htela je da se fotografiše na molu za uspomenu na boravak u Odesi. Prvi talas ju je oborio, drugi ju je odneo u more… Ukrajinska policija saopštila je da je u toku potraga za telom, a uključeni su i ronioci državne službe za vanredne situacije. Diplomirao je na Univerzitetu unutrašnjih poslova u aprilu prošle godine i bio je lokalni policajac u regionalnoj policijskoj stanici Rivne. Prema izvještajima lokalnih medija, Oleshchuk je došao u Odesu na odmor dan prije tragedije.

Oleščuk je diplomirao na Lvivskom državnom univerzitetu unutrašnjih poslova u aprilu prošle godine i bio je lokalni policajac u regionalnoj policijskoj stanici Rivne. Prema izvještajima lokalnih medija, Oleshchuk je došao u Odesu na odmor dan prije tragedije.

ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.

Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.

Preporučujemo