Neverovatne scene snimljene na Novom Beogradu Gotovo nestvarne scene viđene su na Novom Beogradu dok je večeras snažna oluja pogodila veći deo Srbije, a ponoćno nebo je toliko svetlucalo da je izgledalo kao da je dan.

Najnovije fotografije i video snimci mogu se vidjeti kao silovita oluja koja udara širom glavnog grada, a ono što se opisuje kao jaka kiša i grmljavina prate samo neke dijelove grada. Najnestabilniji dan će biti večeras, sa obilnim padavinama, uz jaki grad i jak vjetar. Prvi su pogođeni širi regioni Srbije, Podrinje i Loznica.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova je, prema saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ranije uputilo upozorenje opštinskim i opštinskim odjeljenjima za vanredne situacije da preduzmu sve preventivne i operativne mjere kako bi se spremno suočili sa mogućim rizicima i posljedicama. zbog danas i sutra se očekuju jaki pljuskovi i obilne padavine koje bi mogle dovesti do potencijalnih bujičnih poplava, a za područja Raćine i Nišava danas popodne i uveče izdato je narandžasto upozorenje za grmljavinu i pljuskove. , Toplički, Pilotski, Jablanički i Pučini administrativni okrug, kao i 3. juna Pomorawski, Podunavski, Braničevski, Bols Za upravne okruge Ki i Zaječarski izdat je crveni meteorološki alarm, dok je za sve ostale upravne okruge izdat narandžasti meteorološki alarm. oblasti. Projekcije na osnovu saopštenja MUP-a.

ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.

Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.

Preporučujemo