Prije gotovo deset godina, poseban incident s ATP turnira u Rio de Janeiru postao je glavna tema priče. Riječ je o mladoj ženi koja je svojim upečatljivim izgledom zaokupila pažnju Rafaela Nadala. Zadivljujuća dama bila je istaknuta na naslovnicama raznih publikacija diljem svijeta, au roku od jednog dana postala je internet senzacija, a njezini profili na društvenim mrežama preplavljeni su novim pratiteljima.

U svim Nadalovim mečevima u osmini finala protiv Alberta Montanesa, četvrtfinalu protiv Joaoa Souse i polufinalu protiv Pabla Andujara, Fernanda Maija je bila postavljena da stoji uz Rafinu klupu i pomaže mu. Ipak, svojim zadivljujućim izgledom zaokupljala je pažnju svih prisutnih, pa i samog igrača koji se nerijetko okretao da je pogleda uz široke osmijehe.

U kratkom vremenu, video snimke Nadalovih pokušaja da potajno pogleda 26-godišnjeg Brazilca tijekom njihovih mečeva postale su viralne internetom. Ipak, navodna suptilnost tih pogleda nije bila samo prividna nego i uočljiva. Fernanda, poznata po svojoj upečatljivoj ljepoti, pojavila se kao istaknuta figura u svijetu sporta i iskoristila je svoju ogromnu popularnost za pozitivan utjecaj.

Nakon što je dobila ulogu voditeljice na “SBT Esporte Rio” i komentatorice na “De Primeira Radio MixFM”, također je postala voditeljica na Nilton Santosu, stadionu njezinog voljenog tima, Botafogo. Godine 2018. dobila je svoju prvu kćer Robertu nakon udaje za svog osobnog trenera Huniora Karelija. Posebno je zanimljivo ime koje je odabralo za svoje drugo dijete. Prema izvorima, djevojčica rođena 2021. godine dobila je ime Rafaela, navodno po tenisaču Rafaelu Nadalu. Međutim, majka nije potvrdila niti demantirala ove tvrdnje. Nedvojbeno je da je ovaj susret duboko utjecao na njezin život, o čemu svjedoči i izgled Fernande koja danas ima 35 godina.

Preporučujemo