SVEKRVA JE BILA PROTIV NJENE UDAJE ZA ERDOGANA: Emina nikad nije pristala da pokrije lice, muža prati svuda i ima samo JEDAN cilj!

0

Ako ste s Balkana, sigurno imate bar neko mišljenje o državi Turskoj koja je ove prostore obilježila u vidu Osmanske imperije koja je zauvijek ostavila trag na južnoslavenskim narodima. Bosna i Srbija su imale ponajviše dodira sa ovom državom i to danas stvara neke tenzije u etničkom i vjerskom pogledu.

To sve nije spriječilo predsjednika i najbogatijeg svjetskog političara Redžepa Erdogana da obiđe Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u vrijeme velike nestabilnosti u južnoslavenskom regionu. Ono što je karakteristično za ovu posjetu je da ga i njegova supruga Emine Erdogan prati u stopu, a to je pomalo postala rijetkost. Emine je inače arapskog porijekla, ali nije imala priliku da završi srednju školu jer joj je brat u petnaestoj godini zabranio da napušta kuću jer to nije u skladu sa konzervativnim i patrijarhalnim vrijednostima islama. Ona se kasnije istakla u mnogim pokretima za emancipaciju žena u tom dijelu svijeta.

Na jednom takvom skupu je 1978. godine upoznala supruga Redžepa i s njim je još otad i imaju mnogo djece zajedno. Svekrva je navodno tražila od Emine da pokrije svoje lice u potpunosti, na šta ona nikad nije pristala iako nosi hidžab i oblači se u skladu sa vjerskim određenjima Turske.

Iako se ona bori za manjine, omalovažavane i za žene, mnogi sumnjaju u njene motive jer je poznata po svom rasipništvu i životu na visokoj nozi, iako propagira skromnost i islamska načela u javnosti. Svi se pitaju kako je Erdogan vrijedan pedeset i osam miliona dolara, a odgovor je dionice. Šta vi mislite o ovome?