Zoran Đinđić rođen je 1. augusta 1952. godine, te se tokom svog života bavio politikom. Bio je srpski političar i bivši premijer Srbije, koji ipak nije tako slavno završio. Naime, na Zorana Đinđića je izvršen atentat 12. marta 2003. godine u Beogradu, a tri dana kasnije je održana i njegova sahrana.

Na sahrani je u prvom redu prisustvovala njegova porodica koja je ostala iza njega, a to su supruga Ružica i dvoje djece, sin Luka i kćerka Jovana Đinđić. Bilo je i dosta poznatih ličnosti na ovoj sahrani, a tada su kamere zabilježile svaki trenutak ove sahrane. Njegov sin Luka bio je u prvom redu, a mnoge je potreslo kada su vidjela njegovu sestru Jovanu i njega na sahrani oca.

Javnost je prvi put imala priliku da vidi Luku kada je imao samo 3 godine, te je bio na ramenima svog oca na demonstracijama studenata 1996. godine. Danas, Luka ima 29 godina, a u međuvremenu završio je i Fakultet političkih nauka. Zbog ove činjenice, svi su mislili da će Luka krenuti očevim stopama, ali se to za sada nije desilo. Porodica Đinđić vješto izbjegava kamere i javnost, pa rijetko kada možemo da ga vidimo.

Svi koji su bliski s članovima ove porodice, navode kako su djeca lijepo vaspitana i kulturna, te imaju samo riječi hvale za njih. Sestra Jovana je 2013. godine diplomirala na Fakultetu za medije i komunikacije, a zatim je u Londonu završila master studij na temu socijalne kognicije. Oboje su vrlo uspješni mladi ljudi koji se bave svojim životima i ne dozvoljavaju javnosti da se miješa.

Preporučujemo