Selena Gomez je mlada američka pop zviejzda koja se  dugi niz godina borila sa autoimunim oboljenjem lupusom a zbog ove bolesti su i njeni bubrezi otkazali i život joj je visio o tankoj niti. Da bi preživjela doktori su morali uraditi hitnu transplataciju a tada je njena najbolja prijateljica glumica Fransija Raise bez imalo razmišljaja odlučila da joj bude donor.

Kada se ispostavilo da njen bubreg odgovaara urađena je transplatacija a sve je čuvano u velikoj tajnosti a kada se saznalo za sve cijelaplaneta je bila oduševljena potezom glumice. Ona je na djelu pokazala kakav je prijatelj a pjevačica joj se zahvalila i emotivnom porukom na svom Instagram nalogu i prvo se zahvalila svojoj porodici i doktorima a glumici je uputila sljedeće riječi:

“I na kraju, nema reči da opišem kako mogu da se zahvalim mojoj prelepoj prijateljici Fransiji Raisi. Dala mi je najveći dar i žrtvu donirajući mi svoj bubreg. Neverovatno sam blagoslovena. Volim te puno, seko. Lupus je i dalje veoma neshvaćen, ali napredak je postignut.”

Tada su mediji pisali da se njih dvije vole kao sestre a upoznale su se 2007. godine kada su bile u zajedničkoj grupi na jednom Diznijevom projektu i tada su posjetile jednu dječiju bolnicu i Frasija je rekla da su na prvu kliknule. Deset godina kasnije upravo je ona Seleni spasila život donirajući joj svoj bubreg ali su mediji nedavno pisali da njih dvije više ni ne razgovaraju jer je Fresija ljuta što se Selena vratila starom načinu života i konzumira i  alkohol, što je Seleni jako zasmetalo i prekinula je svaki kontakt sa njom.

Preporučujemo