Vesna Pećanac je u Jugoslaviji bila jedna od poznatijih glumica a svi je se najviše sjećaju iz serije Đekna još nije umrla a kad će ne znamo. Prošle godine su svi bili šokirani kada su mediji objavili fotografije na kojima se vidi Vesna kako čeka u redu za javnu kuhinju i tada se podigla velika bura i  njene kolege su se angažovale da joj pomognu finansijski.

Iza svega stoji jedna tužna životna priča kada je ona sa svoiim mužem i djecom otišla iz Srbije tokom devedesetih godina jer nisu mogli da rade svoj posao. Međutim ni u inostranstvu se nisu snašli a kada su se vratili podigli su veliki kredit da bi mogli da žive. Vesnin suprug Živko je iznenada preminuo i ona je tada upala u depresiju iz koje se čini se nikada nije u potpunosti izvukla.

Pisalo se i da je njen sin zlostavljao i istjerao na ulicu a kada su se pojavile njene slike iz javne kuhinje sin Petar se oglasio u medijima. On je rekao da ga napisi medija nisu puno potresli jer to objavljuju već godinama. Priznao je da je njegova majka u velikim finansijskim problemima i da je jure izvršitelji ali da se snalazi i bori kako zna i umije.

Iako se nakon pisanja po medijima javilo dosta njenih kolega da joj pomognu, to je sve jednokratno a njen staus je i dalje isti kao i problemi. Ukupno je dužna oko 15 hiljada eura i nekada joj uzmu cijelu penziju a nekada joj ostane oko 1.200 dinara a sa tim parama niko ne može da preživi mjesec. Sam Petar nema puno bolju sudbinu od svoje majke što se moglo vidjeti iz njegove poduge ispovijesti koja je osvanula na društvenim mrežama. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo