Obožavana Salveta, poznata i kao Ljiljana Jakšić, osvojila je naklonost brojnih pojedinaca nezaboravnim utjelovljenjem omiljenog lika iz hit serije “Studenti”. Ljiljana, poznata po svom živahnom duhu i odlučnoj naravi, doživjela je značajnu transformaciju šezdesetih godina prošlog stoljeća. U 52. godini života glumica je prigrlila radost majčinstva.

Unatoč slomljenom srcu zbog partnerovog odlaska nakon što je saznala da je trudna, Ljiljana je pronašla utjehu u narednim trenucima blaženstva. Napokon ispunivši svoju životnu želju da postane majka, doživjela je beskrajnu sreću.

  • Nakon što je moj dugo očekivani san postao stvarnost, moj je partner donio odluku da se raziđu, ostavljajući me da sam upravljam životom. Ljiljana čvrsto vjeruje da nikoga nikada ne treba prisiljavati na roditeljstvo, a ocu svog djeteta ne zamjera okolnosti u kojima se nalazi. Međutim, ona se bori da u potpunosti shvati njegove emocije, posebno zbog njihove velike razlike u godinama.

Dolaskom kćeri Darije, Ljiljana je otkrila nove izvore otpornosti i motivacije. Kada je njezin partner otišao u izazovnom razdoblju, Ljiljanina egzistencija doživjela je duboku transformaciju. Ipak, utjehu je pronašla u spoznaji da je trijumfalno iznijela trudnoću do kraja i rodila dragocjenu djevojčicu. Obuzeo ju je val neopisivog ushićenja, uvjeravajući je da će ostatak njezine trudnoće proteći bez problema, a kulminirao je u trenutku kad je u naručju držala svoj zamotuljak radosti.

Nažalost, trudnički put nosi svoje poteškoće, a Ljiljana se suočila s teškim zadatkom rada do osmog mjeseca bez luksuza porodiljnog dopusta. Nakon samo mjesec dana odmora nakon porođaja, bila je primorana vratiti se na posao, posvetivši svoju energiju isključivo tome da uklopi svoju skadarsku nošnju.

Unatoč tim silnim preprekama, Ljiljana je osigurala da njezina kći Darija ne oskudijeva u ničemu i da napreduje bez prisustva očinske figure. Trenutno je Daria procvjetala u inteligentnu i zadivljujuću mladu ženu. Ljiljana se u razgovoru o bivšem partneru drži suzdržano, suzdržavajući se od komentiranja njegovih izbora.

Ne preuzimajući nikakvu odgovornost za ocjenu njegovih misli i ne želeći se miješati, Ljiljana Jakšić jasno je dala do znanja da vjeruje u autonomiju pojedinca da donosi vlastite odluke, bez obzira na ishod, te da snosi odgovornost za posljedice. Ovi izazovi su neizbježan aspekt života i treba ih prepoznati i napredovati. Ljiljana i njezina kći uspješno se snalaze u životu bez ičije pomoći, pokazujući svoju samodostatnost.

Preporučujemo