Kada je u pitanju kinematografija, film koji je najviše aktuelan u posljednje vrijeme je film o pjevaču Tomi Zdravkoviću, koji apsolutno nikoga nije ostavio ravnodušnim. Ljudi su iz sala izlazili uplakani i svi kažu da jako dugo nisu gledali potresniji film, a u toku projekcije koja traje dva i po sata, kod publike su se naizmjenično čuli jecaji i smijeh.

Sa svih strana stižu pohvale kako glumačkoj ekipi, tako i režiseru Draganu Bjelogrliću. Međutim, svi se slažu oko toga da je scena vezana za lik Ljiljane koju glumi Paulina Manov, najpotresnija scena u cijelom filmu. Ovdje je uzeta umjetnička sloboda, a vezana je za jednu od najtužnijih a u isto vrijeme i naljepših pjesama koju je Toma napisao, za Ljiljanu.

Paulina glumi suprugu doktora koji je liječio Tomu nakon što mu se vratila opasna bolest. Organizovao je večeru na kojoj će biti sam sa suprugom, a Toma će svirati i pjevati. Tada je prvi put on otpjevao ovu pjesmu, a mnogi se pitaju da li je ovo istinit događaj, a odgovor je da nije, nego je pjesma posvećena glumici Ljiljani Blagojević.

Preporučujemo