ONA JE NAJŠKOLOVANIJA PEVAČICA NA ESTRADI? Zvezda Granda postaje DOKTOR NAUKA, čestitke samo pristižu!

0

Naša estradna scena satkana je mnogim uspješnim pjevačima čije je obrazovanje česta tema medija i kako je već poznato, samo nekolicina njih se može pohvaliti kvalitetnim obrazovanjem jer veliki broj muzičkih zvijezda ima završenu samo osnovnu školu. Veliki broj njih su postali izuzetno popularni u svojim tinejdžerskim danima i tada su već počeli graditi svoje karijere, najbolji primjer takve pjevačice jeste Aleksandra Prijović koja trenutno važi za jednu od najtraženijih ličnosti sa naše estradne scene.

Međutim, pored onih koji nisu obraćali pažnju na svoje obrazovanje, s druge strane imamo i nekolicinu njih koji se mogu pohvaliti akademskim obrazovanjem i fakultetskim diplomama. Jedna od takvih je i dobro poznata Neda Ukraden kao i Tamara Dragić, bivša takmičarka najpoznatijeg muzičkog šou programa Zvezde Granda.

Kako je u svojim obraćanjima kazala, Tamara je oduvijek bila muzički orijentirana i pored redovnog obrazovanja nije mogla zanemariti svoju ljubav prema muzici pa je tako završila osnovnu i srednju muzičku školu. Upisla je Fakultet Muzičkih umjetnosti te je sve ispite uspjela položiti u roku a nakon toga svojevremeno je radila u aviokompaniji i održavala časove klavira.

Što se tiče njene karijere, scenu je osvojila za vrijeme sezone koja je emitovana u 2014. i 2015. godini. Isticala se od svih drugih kanditata i svi su bili oduševljeni njenim izvođenjem, također, skrenula je veliku pozornost na sebe kada se pojavila kao prateći vokal Željka Joksimovića.

Objavila je nekoliko pjesama a najveći uspjeh je ostvarila ona pod nazivom “Mercedes”, nakon toga je muzičku karijeru stavila po strani a nedavno se oglasila na Instagram profilu, te je tom prilikom iznenadila svoje pratitelje. “Dragi moji, došlo je vreme da svoje doktorske studije privedem kraju. S tim u vezi, bila bih vam zahvalna da date svoj doprinos mojoj doktorskoj disertaciji, izdvojite par minuta i odgovorite na nekoliko pitanja iz moje ankete.” – napisala je.

Preporučujemo