Kako prenosi Beograd.in, monah Jovan tvrdi da se u jednom dijelu dokumenta nalaze točne riječi patrijarha Pavla. U ovom odjeljku, Patrijarh upozorava na konačnu propast svijeta kakvog ga trenutno prepoznajemo.

Govor patrijarha Pavla naišao je na divljenje i odobravanje svih vjernih sljedbenika. Njegova učenja imala su dubok utjecaj na mnoge pojedince, nadahnjujući ih da se ponovno približe putu čestitosti. Nadalje, nježno i ponizno držanje koje je pokazivao imalo je dostojanstven učinak na sve. Iako je rijetko govorio o svojoj viziji budućnosti, već ju je pismeno dokumentirao. Jovan Sinđelić, monah na Kosovu, pobrinuo se za vođenje povjerljive evidencije koja se radi sigurnosnih mjera premješta na mjesečnoj bazi. Samo nekoliko odabranih, koje je patrijarh odredio kao zaštitnike, imaju dopuštenje za pristup tim dokumentima.

Prema pisanju Beograd.in, monah Jovan je javio da u dokumentu postoji dio koji sadrži riječi patrijarha Pavla. U ovom dijelu Patrijarh izdaje upozorenje o posljednjim danima svijeta kako ga sada shvaćamo. Patrijarh je, kako se navodi, upozorio na budućnost Srpske pravoslavne crkve. Upozorenje je propisivalo da će se tijekom posljednjih vremena Crkva suočiti sa značajnom krizom i izgubiti poštovanje i utjecaj koji trenutno ima među pukom. Taj bi gubitak utjecaja zauzvrat doveo do širokog prihvaćanja ateizma i modernog načina života.

Svetac, koji se sada štuje, upozorio je da će se kršćani u Europi, osobito katolici, suočiti s napadom. Monah Jovan primijetio je da dolazak islamista u Europu označava početak tog vjerskog sukoba. Prema izvješćima, patrijarh Pavle iza sebe je ostavio detaljne spise koji se tiču ​​njegove perspektive infiltracije islamista u jezgru Europe. Priča se da je iza sebe ostavio čak i crtež koji prikazuje put kojim će ići tijekom svog križarskog pohoda. Putevi sadašnjih tražitelja azila iz zemalja kao što su Sirija, Irak i Afganistan, u kojima su se odvijali dugotrajni sukobi, slični su onima kojima su išli kroz povijest. Ti putovi vode prema zapadnoj Europi, gdje se nadaju trajnom boravku.

Nažalost, obično se pretpostavlja da se značajan broj terorista infiltrirao u te skupine. Patrijarh Pavle je u dokumentu više puta tvrdio da će Kosovo neizbježno biti vraćeno Srbiji. Kao dokaz naveo je neobjašnjivi nedostatak želje kod Albanaca da zadrže teritorij. Prema riječima monaha Jovana, ta se tvrdnja već ostvaruje kroz masovno iseljavanje Albanaca s Kosova. Završna izjava proglašava da će doći do teritorijalne podjele na Balkanu između Rusije i Srbije. To će se dogoditi nakon sukoba, u kojem ćemo se svrstati uz pobjedničku stranu.

Preporučujemo