KO ĆE NASLEDITI BOGATSTVO KRALJICE ELIZABETE? Nakon njene smrti palata, cela IMPERIJA pripašće OVOM članu porodice

0

S obzirom na vijest koja je juče potresla cijeli svijet, mnogi se pitaju ko će doći na mjesto preminule kraljice. Kraljica Elizabeta druga preminula je u 97. godini života, a Velikom Britanijom vladala je čak 70 godina. S obzirom na dužinu vladanja ovim kraljevstvom, kraljica Elizabeta II je najduži ženski vladar u historiji cijelog svijeta kao i najstariji živi monarh.

Sada je glavno pitanje ko će doći na njeno mjesto da nastavi sve što je kraljica započela i ko će naslijediti cijelo njeno bogatstvo. Na ovu temu iz cijele kraljevske porodice još se niko nije zvanično oglasio, iako se već spekuliše o tome šta čeka Veliku Britaniju u budućnosti. Već nekoliko godina unazad pričalo se o tome da će njen najstariji sin princ Čarls odnosno Princ od Velsa naslijediti njeno bogatstvo i doći na njeno mjesto.

Već sada princ Čarls posjeduje razne nekretnine, zemlje, koncesije i dionice čija se vrijednost procenjuje da je čak 1,3 milijarde dolara. Ako na kraju princ Čarls bude krunisan i zauzme mjesto kralja on će biti ujedno i najstariji kralj koji se ikada krunisao u historiji u 73. godini života. Ako dođe do krunisanja princa Čarlsa sva njegova imovina i sve što je stekao preuzima princ Vilijam.

Naravno kralj koji se nađe na mjestu Elizabete II preuzima kontrolu i nad Bakingemskom palatom koja vrijedi čak 1,32 milijarde dolara, kao i dvorac u Vindzoru koji vrijedi 661,75 miliona dolara i palatu u Škotskoj čija je vrijednost 72 miliona dolara. Privatna imovina preminule kraljice vrijedi, kako britanski mediji prenose, oko 500 miliona dolara. Vjeruje se da će princ Čarls naslijediti sve što je ostalo iza kraljice, ali se još uvijek ne zna sa sigurnošću.