KAKO DA PREPOZNATE SOČNU LUBENICU? 4 znaka otkrivaju da je ZRELA! Ne dajte da vas VARAJU na pijacama…

0

Konzumiranje sokova poput koka kole, fante ili alkoholnih mikseva sigurno na prvu loptu deluju kao jako lepa varijanta da se čovek malo osveži u ovako vrućim danima, ali dovoljno je saamo malo da se informišete i da shvatite da je to dvosekli mač. Jednostavno, to jako šteti organizmu, a jedino pravo piće na ovako visokim temperaturama jeste voda u bilo kojoj varijanti. 

Međutim, ljudima je jako tešpko pojasniti da je voda delotvorna na jako puno načina po ljudski organizam, a pogotovo na plus 40 stepeni celzijusa, kada je organizmu potrebna jako velik nivo hidratacije. Voće je svakako jako dobra opccija, a lubenica prednjači u svemu tome, jer je puna vode, prirodnih šećera, i jako dobro dođe vašem telu pogotovo kada ste na plaži. 

Tada čovek gubi jako puno tečnosti a nije niti svestan toga, jer je stalno u vodi i ne vidi niti oseti da sse jako znoji. Kada dobije sunčanicu, e tada je već kasno. Lubenica je itekako diskutabilna kada se kupuje cela, i danas vam donosimo trik, kako kupiti lubenicu koja je slatka i lepa, a da to ocenite okom. Prva i osnovna stvar, lubenica koja nema mrlje na sebi, nije dobra, mora da ima svetlo žuti pa čak i prljavi trag na sebi, što je znak da je odležala i da je prirodna. 

Druga stvar je ta, da na spram svoje veličine pod rukom mora da bude teža, jer je 92% lubenice, u stvari voda. Stavite uho na nju, kucnite i ako zvoni, dobra je, ako je zvuk tup, onda i nije nešto.